Aktuelno Kultura

GODIŠNJA IZLOŽBA UČENIKA UMETNIČKE ŠKOLE U ČAČKU

“TRAGOM TRADICIJE I SMEROM SAVREMENOSTI”

Poklonici kulture i poštovaoci likovne umetnosti, prošlog petka, imali su priliku da prisustvuju otvaranju 11. godišnje izložbe i proslavi desetogodišnjice rada Umetničke škole u Čačku. Upriličena na sva tri nivoa izložbenog prostora Doma kulture, izložba je pored glavnog dela – radova učenika i ovogodišnjih maturanata, prikazala u manjem obimu sve ono što na najbolji način sumira rad škole. Pored ovoga, prvi put, izloženi su i radovi profesora svih smerova škole zaslužnih za uspehe postignute u proteklih deset godina.  

Ovogodišnja izložba prikazuje radove 64 učenika i 11 maturanata, kao intenzivan i mukotrpan proces od prvih koraka u ateljeu za crtanje i slikanje, do završenih i zaokruženih umetničkih celina ostvarenih u kamenu, drvetu, ulju i akrilu, ali i u saradnji sa laboratorijom za konzervaciju i restauraciju Narodnog muzeja u Čačku. Veliko uzbuđenje i brojni posetioci svedočili su o naročitom karakteru ovog događaja, koji stoji na međi svega dosad postignutog, kao jedna od najboljih izložbi koju je škola do sada prikazala i najavljuje u kom smeru će se dalje odvijati njen rad, rekla je za naš list Ana Damljanović.

Učenici su zadovoljni znanjem koje su stekli, a odlučili su da upišu Umetničku školu, jer su verovali da će im školovanje biti zanimljivo i drugačije, a pored toga, i vole umetnost:  

– Mnogo nam znači što kao učenici imamo priliku da svoje radove pokažemo javnosti i da promovišemo školu, koja je već postala prepoznatljiva u svetu umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 28. juna.

N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.