Grad

GRAD ČAČAK INTENZIVNO RADI NA GASIFIKACIJI NA CELOJ TERITORIJI, IZJAVIO TODODOROVIĆ

-Grad Čačak je unazad dugo godina dosta ulagao preventivno, pre svega u gasifikaciju, i centralnih gradskih zona, a već u naredne dve godine, nadam se da uradimo i završimo gasifikaciju kompletne teritorije grada Čačka, dakle i seoskog područja- izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, povodom mere koje se preduzimaju na nivou cele republike zbog aktuelnog problema aerozagađenja.

Danas imamo drugi sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica u kojima još nije završena gasifikacija. To je bio veliki poduhvat za Grad Čačak i samim tim se smanjila emisija štetnih gasova. Nažalost, i dosta velikih kompanija, kao što je fabrika hartije i ostali emiteri ugljen dioksida više ne rade. Tako da naš grad ima zadovoljavajući kvalitet vazduha ‘ izjavio je Todorović, podsećajući da su budžetom predviđena sredstva za gasnu kotlarnicu za OŠ „Vuk Karadžić“, Muzičku i Tehničku, kao i fakultete.


-Imamo obavezu da iste stvari uradimo i u Mašinsko-saobraćajnoj školi, kao i u Ulici Bogićevićevoj – rekao je Todorović.


Gradonačelnik je izjavio da, za sada, nema potrebe za formiranje radne grupe, ali da stručne institucije vode računa i redovno prate kvalitet vazduha.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.