Selo

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПРЕЉИНИ, БЕЧЊУ И СОКОЛИЋИМА

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПРЕЉИНИ, БЕЧЊУ И СОКОЛИЋИМА

Градоначелник Чачка Милун Тодорoвић данас је са сарадницима, у оквиру својих редовних активности, посетио завршене радове на путним правцима у Прељини и Бечњу.

У Прељини су, на захтев мештана, асфалтиране три саобраћајнице, укупне дужине око 1.500 метара, а вредност инвестиције је око 15 милиона динара.  Према речима Тодоровића, ови путни правци су веома важни за локално становништво, а планови градског руководства су да се још интензивније ради на побољшању инфраструктуре у овом делу града:

– Најкасније на пролеће следеће године, пројекат је при крају, желимо да урадимо централну градску саобраћајницу кроз Прељину, као и крак ка мосту према Чемерници, који ће бити реконструисан. Ове године желимо да завршимо и пројекат за уређење Дома културе у Прељини и да, након регулисања имовинско-правних односа, почнемо реконструкцију овог објекта.

Како би се побољшао квалитет живота сеоског становништва, превасходно је обезбедити развијену путну, комуналну и енергетску инфраструктуру и добру саобраћајну повезаност, којој ће умногоме допринети новоасфалтирани путни правац у Месној заједници „Бечањ“.

Пут у дужини од око два километра, који се управо завршава, спаја четири месне заједнице – Вујетинце, Бечањ, Остру и Мрчајевце. Урађен је на захтев мештана, којима ће ова саобраћајница значајно олакшати живот. Захваљујући њој поново саобраћа јавни превоз – изјавио је градоначелник Чачка.

Ова инвестиција вредна је око 23 милиона динара, а градоначелник је најавио да је у плану изградња саобраћајнице кроз Месну заједницу Бечањ, која ће коштати око 50 милиона динара, са чиме би, како је истакао, били заокружени радови на саобраћајној инфраструктури на територији овог дела града.

Градоначелник Тодоровић је данас посетио и Соколиће и сеоско домаћинство „Радивојевић“ у власништву брачног пара Драгана и Ане. Драган је дошао из Београда, оженио се Чачанком и пре две године почели су да се баве сеоским туризмом, а у плану им је проширење постојећих капацитета.

-Веома нас радује да људи остају на селу, да ту развијају свој бизнис. Драган и Ана са своје троје деце су прави пример како једно домаћинство на сеоском подручју може да се развија. Сви су жељни природе, органске хране и свих благодети које нуди живот на селу, зато није чудо што је смештај код Радивојевића распродат током целе године – рекао је Тодоровић, нагласивши да Град подржава и помаже, колико је у моћи, овакве иницијативе које се поклапају са жељом представника локалне самоуправе да се заустави одлазак младих са села, а то је, између осталог, могуће и развојем сеоског туризма, који представља потенцијални покретач руралног развоја.

One thought on “ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПРЕЉИНИ, БЕЧЊУ И СОКОЛИЋИМА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.