Grad

GRADSKI PARLAMENT USVOJIO ODLUKU O DOBITNICIMA „DECEMBARSKE NAGRADE“

Odbornici Skupštine grada su usvojili predlog Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja da se „Decembarska nagrada“ Grada Čačka za 2020. godinu dodeli Sportskom centru “Mladost“, profesoru Muzičke škole Acu Milekiću i glavnoj sestri Opšte bolnice Čačak Mariji Stojić, koja će ovo priznanje primiti u ime svih čačanskih zdravstvenih radnika koji su dali nemerljiv doprinos u borbi sa virusom korona. Najprestižnije gradsko priznanje biće uručene dobitnicima 18. decembra, na svečanoj sednici povodom Dana grada.

Foto: Arhiva Čačanskog glasa

Kako je navela u uvodnom izlaganju Jasmina Petković, predsednik Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja, prostor od 15 hektara kojim upravlja Sportski centar (SC) „Mladost“ sada je sigurno najlepši i najuređeniji prostor u gradu. Domaćinskim upravljanjem i napornim radom, zaposleni u ovoj ustanovi se staraju o svim objektima koji su im povereni na upravljanje:

-Sportski centar „Mladost“ je ustanova za koju se slobodno može reći da je pravi dom brojnih čačanskih sportista. Gotovo da nema sportista, aktivnih ili rekreativnih, koji ne koriste terene SC „Mladost“, koji se nalaze na površini od 15 hektara u najlepšem delu grada – na desnoj obali Morave i predstavljaju pravu sportsku oazu. Uprkos globalnom epidemiološkom problemu sa kojim se suočava ceo svet, ova godina je za SC „Mladost“ najuspešnija. Angažovanjem rukovodstva i zaposlenih u ovoj ustanovi, ovaj deo grada je dobio sasvim novi izgled. Nakon skoro tri decenije, rekonstruisan je atletski stadion koji se koristi 365 dana u godini, na kome se ravnopravno sportom bave aktivni sportisti i veliki broj rekreativaca. Atletski stadion predstavlja žilu-kucavicu čitavog Sportskog centra. Rekonstruisana je i Gradska plaža koja sada ima sasvim novi izgled i nudi sadržaje za sve generacije brojnih posetilaca. Dovoljno je prošetati i uveriti se kako izgleda jedan od najuredjenijih kompleksa fudbalskih terena u Srbiji.

Kako je rečeno u obrazloženju, profesor Aco Milekić je pružio veliki doprinos u obrazovanju mladih muzičkih talenata. U svojoj bogatoj karijeri vodio je horove Muzičke škole, KUD „Abrašević“, Doma kulture i čačanskih vrtića. Napravio je sjajnu saradnju sa Školom za muzičke talente u Ćupriji, zahvaljujući kojoj je veliki broj Čačana stekao visoka akademska zvanja iz oblasti muzičke kulture. U poslednjih pet-šest godina, njegovi učenici su osvojili oko 250 nagrada na raznim takmičenjima.

-Ogroman doprinos uspešnom radu i afirmaciji Muzičke škole, pružio je svojim upornim, kontinuiranim i neumornim traganjem za muzikalnom decom. Još od zasnivanja radnog odnosa, samoinicijativno je krenuo u obilaske svih osnovnih škola i vrtića u gradu. Preko raznih muzičkih zabavišta, doprineo je povećanom interesovanju talentovane dece za upis u Muzičku školu. Ostvario je dobru saradnju sa Školom za muzičke talente u Ćupriji. Po njegovoj preporuci, veliki broj dece iz Čačka je završio tu školu, a većina njih je nastavila muzičko školovanje. Mnogi od njih su postali diplomirani muzičari, a pojedinci i magistri i specijalisti muzičkih nauka. Bio je član žirija na brojnim muzičkim takmičenjima. Inicijator je takmičenja Festival solfedja i teorije muzike u Muzičkoj školi – rekla je Jasmina Petković.

Marija Stojić , glavna sestra u Opštoj bolnici, svakodnevno je u centru svih dešavanja tokom epidemije korona virusa. Svojim radom predstavlja izuzetan uzor svojim kolegama, ali i svima koji su tu da pomognu zdravstvenim radnicima.

Govoreći o samopregornom radu Marije Stojić, predsednica Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja je, izmedju ostalog, istakla da ova društvena, energična i vredna žena, sa pozitivnim stavom prema društvu i okolini, svoju misiju i viziju, zajedno sa svojim kolegama, nastavlja istrajno i uporno i u ovom teškom periodu za celokupni zdravstveni sistem:

-Marija Stojić prima nagradu u ime svih zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Čačku u godini kada se svi bore protiv virusa. Treba nagraditi rad, požrtvovanost, istrajnost, marljivost, srdačnost onih koji spašavaju tudje živote, ugrožavajući sopstvene konstantnom izloženošću virusu.

„Decembarska nagrada“ biće dodeljena posthumno i dr Vojkanu Šuluburiću koji je preminuo od posledica izazvanih korona virusom.

V. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.