Aktuelno Grad

Gradski većnici razmatrali amandmane na predlog Akcionog plana zapošljavanja

DSCN0896Većnici Grada Čačka su na današnjoj sednici odbili podnete amandmane na predlog Akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu. Od ukupno 17, članovi Veća su razmatrali 11 pravno-tehnički ispravnih amandmana, ali nijedan od njih nisu prihvatili.
Kako je objasnio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, Gradsko veće je razmatralo tehnički i pravno ispravne amandmane.
– Svih 11 amandmana su iz pokreta Dveri i nijedan od njih nije prihvaćen, jer se kose sa višim aktima, na osnovu kojih Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi javni konkurs, Lokalni savet za zapošljavanje daje svoje mišljenje, a gradonačelnik potpisuje odluku. Njihovi predlozi su uglavnom bili da Skupština grada, umesto Lokalnog saveta za zapošljavanje, daje svoju saglasnost za tu odluku, što bi zahtevalo ogromnu proceduru. Imali smo i amandman koji podrazumeva umanjenje obuhvata privrednih subjekata koji mogu da apliciraju za sredstva za nova zapošljavanja. Gradsko vece smatra da obuhvat privrednih subjekata koji mogu da konkurišu za ova sredstva treba da bude što veći. Takođe, opet smo imali situaciju da su šest amandmana bili tehnički i pravno nepotpuni, jer nisu imali obrazloženje – naveo je Todorović.

DSCN0900Članovi Gradskog veća su danas doneli i odluku da se zaključi ugovor o vršenju usluga Javnog preduzeća “Gradac” za tekući mesec. Prema tom ugovoru, vrednost poslova iznosi blizu osam miliona dinara.
Javno prduzeće ’”Gradac” je od 1. decembra prošle godine izgubilo status direktnog budžetskog korisnika, pa sada posluje po tržišnom principu. Ova promena je rezultat usklađivanja osnivačkog akta sa novim Zakonom o javnim preduzećima, što je uslovilo i potrebu smanjenja broja zaposlenih u “Gradcu”.

 

DSCN0908– Usvojili smo januarski ugovor o poslovanju JP „Gradac“ za zimsko odrzavanje svega što je i inace bilo u prethodnom mesečnom ugovoru. Od 1. decembra prošle godine „Gradac“ posluje po drugim principima, verovatno ćemo isti ugovor imati i za naredni mesec, a kada se sprovede interni konkurs i kada se 11 zaposlenih iz tog preduzeća rasporedi na radna mesta u drugim javnim preduzećima i Gradskoj upravi imaćemo i usvajanje plana poslovanja JP „Gradac“ za celu 2017. godinu – rekao je gradonačelnik Todorović, napomenuvši da su prekobrojni radnici „Gradca“ pristali da budu raspoređeni na radna mesta u drugim javnim preduzećima i Gradskoj upravi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.