Aktuelno Grad

GRADSKI VEĆNICI RAZMATRALI IZVEŠTAJE O POSLOVANJU JAVNIH KOMUNALNIH PREDUZEĆA

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatrani su izveštaji o realizaciji programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća „Gradsko zelenilo“, JKP za grejanje „Čačak“, „Vodovod“, „Moravac“, „Komunalac“, „Parking servis“ i „Gradac“. Među navedenim preduzeđima, u prvoj polovini godine jedino nije poslovao pozitivno JP „Gradac“. Kako je objasnio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, osnovni razlog za to su termini raspisivanja javnih nabavki, tako da će i ovo javno preduzeće u drugoj polovini godine iskazati pozitivne finansijske rezultate.

Kako je naveo Todorović, sva javna komunalna preduzeća su izmirila solidarnu pomoć. Preduzeća koja su ostvarila dobit – JKP „Čačak“ i „Parking servis“, na osnovu odluke Nadzornog odbora uplatila su 50 odsto tih sredstava u gradski budžet.

Gradski većnici su usvojili predlog plana detaljne regulacije na potesu kamenoloma „Sušica“– Zdravljak, kao i generalne regulacije „Atenica – Kulinovci“. Doneli su i više rešenja o ozakonjenju objekata, kao i proširenju oblasti socijalnog davanja.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je utvrđeno poreklo masne mrlje koja je prethodnih dana primećena u Zapadnoj Moravi, gradonačelnik Todorović je objasnio da je Sportski centar „Mladost“ u obavezi da deluje po nalogu inspekcijskih službi, prvenstveno da bi se zaštitilo zdravlje ljudi, pa je otuda i došlo privremenog zatvaranja kupališta.
– Prethodnih dana pokušali smo da utvrdimo odakle dolazi ta mrlja. Sigurno je da ona ne dolazi iz „Slobode“, kako se to pretpostavljalo, već iz gornjih delova sliva Zapdane Morave, ali nismo uspeli da saznamo sa kog područja – objasnio je Todorović.

Gradski većnici su razmatrali i izveštaj o štetama koje su prouzrokovale poplave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.