Grad

ГРАДСКО ВЕЋЕ: МУЗИЧКА ШКОЛА УСКОРО ДОБИЈА И ЗВАНИЧНО ИЗДВОЈЕНА ОДЕЉЕЊА

На данашњој седници Градског већа, већници су разматрали и утврдили предлог о измени и допуни одлуке о мрежи јавних основних школа на подручју Града Чачка. Како истиче градоначелник Милун Тодоровић, измена одлуке о мрежи јавних основних школа је изузетно значајна за Град Чачак, јер ће Музичка школа „Др Војислав Вучковић“, захваљујући ангажовању Градске управе и разумевању министра просвете Ружића, моћи да се уврсти у мрежу школа са издвојеним одељењима у Горњем Милановцу, Лучанима, Гучи и Мрчајевцима.

– Ово је изузетно важна одлука, јер Музичка школа „Др Војислав Вучковић“ дуго већ ради у Горњем Милановцу, Лучанима и Гучи. Овом одлуком ће и деца из Мрчајеваца и околних села добити прилику да се музички образују у ОШ „Татомир Анђелић“, која има изузетне услове за наставу. Деца неће морати да путују у Чачак, већ ће професори Музичке школе одлазити тамо. Ова измена је битна и за професоре, јер ће убудуће моћи легално да добију новац за своје путне трошкове – објаснио је Тодоровић.

Према речима градоначелника Тодоровића, већници су се позитивно изјаснили и о нацрту решења о прибављању у својину Града простора од 219 метара квадратних, где се деценијама налазила управа Апотекарске установе Чачак. Пре неколико година је донето решење Агенције за реституцију о враћању тог пословног простора на Градском тргу власницима, односно, наследницима. Тај простор је надограђен, проширен и оплемењен.

-Као одговор на жалбу Града и Апотекарске установе, надлежни суд је потврдио решење Агенције за реституцију и дошли смо у ситуацију да се договарамо са власницима о цени тог простора. Ангажовали смо овлашћеног судског вештака и дошли до цене од 24,3 милиона динара, која је повољнија у односу на захтеве које су имали наследници. Град Чачак је одлучио да купи тај простор и да га уступи Апотекарској установи без накнаде – рекао је Тодоровић, посебно истичући да Апотекарска установа Чачак одлично функционише и да се својим радом посебно истакла у периоду пандемије Ковида – 19, водећи рачуна о потребама грађана – рекао је Тодоровић.

На седници Градског већа су донета и два решења о размени катастарских парцела између Града Чачка и приватних лица због озакоњења објеката и проширења постојеће саобраћајнице.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.