Grad

GRADSKO VEĆE: PUNA PODRŠKA OTVARANJU MONITORING CENTRA U POLICIJSKOJ UPRAVI

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen predlog odluke o izmenama i dopuni Statuta Grada Čačka. Reč je o izmeni naziva Zavoda za javno zdravlje, koji će ubuduće kao regionalna institucija nositi ime Zavod za javno zdravlje Grada Čačka. Gradski većnici su, između ostalog, razmatrali i odbili amandmane na predlog programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na području Grada Čačka za 2018. godinu. Odbačeni su i amandmani na predlog odluke o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi za ovu godinu.

– Razmatrali smo četiri podneta amandmana na predlog korišćenja podsticajnih sredstava iz oblasti poljoprivrede. Nijedno od predloženih rešenja nije celishodno. Pravno su mogući, ali smatramo da predloženi amandmani otežavaju poljoprivrednicima da što pre dođu do podsticajnih sredstava. Sam predračun, odnosno profaktura, ništa ne obavezuje potencijalne korisnike podsticajnih sredstava – obrazložio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović na konferenciji za novinare, održanoj nakon zasedanja Gradskog veća.

Gradski većnici su razmatrali zaključke i predloge Saveta za javni red i mir, koji su doneti na sednici održanoj 15. marta povodom pronalaženja narkotika na prostoru Parka znanja.

– Gradsko veće je donelo zaključak da se pruži puna podrška Savetu za javno zdravlje, kao i Savetu za bezbednost, kako bi se sve odluke sprovele u potpunosti zbog nemilih scena koje su se, nažalost, dešavale u proteklih sedam dana. Grad Čačak će pružiti ne samo stručnu, već i finansijsku podršku za otvaranje monitoring centra u Policijskoj upravi Čačak, u kome će biti umreženi svi video nadzori osnovnih i srednjih škola, odakle će policijski službenici pratiti dešavanja u obrazovnim ustanovama i neposrednom okruženju i pravovremeno reagovati. Finansiraćemo, preko Saveta za bezbednost, sve ono što je neophodno da se poboljša bezbednost u čačanskim predškolskim ustanovama i školama. Takva praksa postoji već dugi niz godina. Želimo da objedinimo sistem nadzora i da policajci i ostale službe bezbednosti provode više vremena na terenu, pre svega u dvorištima predškolskih ustanova i škola, kako bismo predupredili neželjene događaje – istakao je Todorović.

Gradski većnici su razmatrali i odluku o javnom zaduživanju Grada Čačka, odnosno o davanju saglasnosti na predlog aneksiranja ugovora sa poslovnom bankom o kreditnom zaduženju lokalne samouprave, kako bi se mogla povući neiskorišćena sredstva iz odobrene kreditne linije.

Оставите одговор