Aktuelno Grad

GRADSKO VEĆE: ZA AKTIVNE MERE ZAPOŠLJVANJA U OVOJ GODINI 40 MILIONA DINARA

Grad Čačak je iz budžetskih sredstava opredelio 40 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja u 2018. godini. Pored uobičajenih mera iz prethodnih godina (javni radovi, stručna praksa, samozapošljavanje i novo zapošljavanje), iz gradske kase biće izdvojeno i dodatnih tri miliona za prekvalifikaciju, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, nakon završetka 51. sednice Gradskog veća, posebno napominjući da će lokalna samouprava za realizaciju predviđenih mera tražiti i dodatna sredstva od Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Za mere aktivne politike zapošljavanja tražićemo od Nacionalne službe za zapošljavanje 8,5 miliona, što će čini nešto ispod 50 miliona dinara. Nastavljamo praksu iz prošle godine: za javne radove i stručnu praksu opredelili smo po sedam miliona, 14 za nova zapoljavanja i devet miliona dinara za samozapošljavanja. Kada je reč o prekvalifikaciji, videćemo kakve će rezultate imati u praksi, pa ćemo, shodno tome, i narednih godina nastojati da opredeljujemo sredstva za tu meru – rekao je gradonačelnik Čačka.

Todorović je, takodje, istakao da je na sednici Gradskog veća utvrđena pomoć zaposlenima u šest čačanskih komunalnih preduzeća, u iznosu od 41.800 dinara, uz nalog da se izmene i dopune njihovi programi poslovanja, kako bi ova mera bila što pre sprovedena.

Gradski većnici su, između ostalog, doneli i odluku o visini ekonomske cene programa predškolskih ustanova za 2018. godinu, koja iznosi 23.072 dinara. Grad Čačak reguliše 75 odsto ekonomske cene programa predškolskih ustanova, a 25 odsto, odnosno 5.653 dinara roditelji..

Gradsko veće je, takodje, razmatralo i usvojilo planove i programe ustanova kulture za 2018. godinu.

Оставите одговор