Grad

HALA U ATENICI SPREMNA, ZA „CRNI SCENARIO“ ČAČAK IMA OKO 850 LEŽAJEVA

Desetak dana unazad se intenzivno se radilo na priopremi Plave hale u Atenici kao privremene bolnice. Ranije je za te namene rezervisan i Studentski centar, u kome je na raspolaganju 325 ležajeva, 195 za muškarce i 130 za žene.

U hali u Atenici je nešto manje od 200 ležajeva. Uz pomoć paravana napravljene su improvizovane sobe u kojima je od pet do devet kreveta. Gradonačelnik Čačka kaže da je već od ponedeljka hala u Atenici spremna za prijem pcijenata.

Dobili smo sve saglasnosti. Vojska će obezbeđivati taj objekat. Urađene su sve pripremne radnje, očekujemo da se uključe medicinske ekipe. Pacijenti će naravno biti pod nadzorom 24 sata, sa nemogućnošću izlaska, ali smo se potrudili da im obezbedimo sadržaje da im boravak bude što je moguće prihvatljiviji – rekao je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

U sali je postavljeno 180 ležajeva, a uz pomoć paravana napravljene su improvizovane sobe u kojima je od pet do devet kreveta.

On napominje da je to za crni scenario, koga u Čačku nema, ali smo za njega, kaže, spremni.


Po potrebi u narednih deset do 15 dana, još dva objekta možemo da privedemo za tu namenu, što bi značilo ukupno oko 850 postelja u Čačku za privremene bolnice – rekao je Todorović.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.