Društvo Selo

ЕДУКАЦИЈА ЖЕНА УСМЕРЕНА КА УНАПРЕЂЕЊУ СЕОСКОГ ТУРИЗМА

ЕДУКАЦИЈА ЖЕНА УСМЕРЕНА КА УНАПРЕЂЕЊУ СЕОСКОГ ТУРИЗМА У ЧАЧКУ, КРОЗ ПРОЈЕКАТ ИЗ ОБЛАСТИ РОДНО ОДГОВОРНОГ БУЏЕТИРАЊА

Град Чачак, на иницијативу Туристичке организације Чачка, финансирао је први пројкат у Србији из области родно одговорног буџетирања, који је намењен као подршка женама на селу, кроз различите врсте едукација, али и упознавања са примерима добре праксе.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић поделио је данас сертификате полазницама курса енглеског језика, који је реализован у оквиру овог пројекта. Тодоровић је овом приликом нагласио да је едукација из различитих области власница пољопривредних газдинстава и сеоских туристичких домаћинстава на подручју Чачка, од изузетног значаја за њихов успешан развој у областима којима се баве.

Курс енглеског језика је једна од пројектних активности  за полазнице, који је реализован у претходним месецима у језичкој школи „Blackbird“ у Чачку, а који ће полазницама омогућити ефикасније пружање и подизање квалитета услуга, које су усмерене ка иностраном тржишту.

Кроз овај пројекат, организована је студијска посета Словенији, где су представљени примери добре праксе. Припремљен је материјал за сајт, као и електронске брошуре и ново штампано издање на тему понуде у области руралног туризма.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.