ЈП "ПУТЕВИ" СРБИЈЕ
Saobraćaj

Наплата путарине у оквиру ”Open Balkan ETC” пројекта

ЈП „Путеви Србије“ обавештава да због велике заинтересованости дистрибутера и њихових постпејд корисника, од 30. августа ће бити део ”Open Balkan ETC” пројекта.

Наплата путарине у оквиру наведеног пројекта за кориснике који  путарину плаћајају у постпејд систему преко дистрибутера ће функционисати тако што ће за проласке кроз Републику Србију важити исти услови као и до садa (у складу са потписаним Уговором о обављању послова дистрибуције у постпејд систему), док ће за проласке кроз Републику Северну Македонију постпејд корисницима бити омогућен „роминг“.

„Роминг“, односно наплата путарине у Републици Северној Македонији биће омогућена кроз регистрацију сваког заинтересованог корисника на Web portal – Open Balkan ETC  и повезивање њихових платних картица (компанијских) на портал.  

За проласке кроз Републику Северну Македонију кориснику ће се средства умањивати са регистроване платне картице и иста ће се директно уплаћивати на рачун управљача пута у Републици Северној Македонији.

Кораци за регистровање корисника на Web portal – Open Balkan ETC су следећи:

  • Дистрибутер писменим путем упућује захтев ЈП „Путеви Србије“ за отварање налога на Web portalu – Open Balkan ETC
  • Запослени у ЈП „Путеви Србије“ отварају налог дистрибутеру и достављају детаљно  упутство за даљи рад
  • Дистрибутер импортује базу својих заинтересованих корисника на Web portal – Open Balkan ETC и  за сваког корисника добија линк за регистрацију који им потом прослеђује
  • Корисник се преко добијеног линка региструје на Web portal – Open Balkan ETC и повезује своју платну картицу

Након горе наведених корака, кориснику је омогућен „роминг“ за проласке кроз Републику Северну Македонију.

„Роминг“ за проласке кроз Републику Северну Македонију нема додатних трошкова за корисника, већ се средства са регистроване платне картице умањују искључиво за износ путарине оствареног проласка.

ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.