G.Milanovac Region

Нова трафо-станица од великог значаја за привреду и грађанство


У јужном делу индустријске зоне општине Горњи Милановац, изграђена је нова дистрибутивна, монтажно бетонска, трафо-станицa која ће снабдевати, како привредне објекте, тако и домаћинства која гравитирају овом делу.


-Као што можете да видите општинa Горњи Милановац и њена привреда не престају да се шире. У том циљу неопходно је уредно снабдевање електричном енергијом. Новоизграђена трафостаница није везана само за индустријску зону, већ ће напајати и 60 до 70 домаћинстава у делу према Луњевици, тачније део око војске. Морам напоменути, одличну сарадњу са Електродистрибуцијом огранак Чачак и овом приликом се захваљујем господину Стојану Васовићу. Од његовог доласка на место директора, на подручју општине Горњи Милановац урађено је на десетине километара нове електромреже. Од укупно педесет мрежа, које би требало да се раде у наредном периоду на територији општине Горњи Милановац, радови на пет мрежа крећу одмах. За ову календарску годину планирана је реконструкција дванаест мрежа. У следећу годину ћемо ући са новом реконструкцијом, и са тих педесет кракова који су нам остали да пребацимо са жице на сноп кабал и да ставимо бетонске бандере. Тиме ћемо решити преко 90% територије наше општине да више немамо проблем када су у питању лоши временски услови – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Велика су улагања, али је и велико ангажовање челних људи наше општине и привредника у циљу изградње ове трафо-станице.
-На иницијативу општине Горњи Милановац и председника, као и појединих привредника са овог подручја, кренули смо у изградњу ове трафостанице. У току прошле године урађена је пројектна документација и добијене су све потребне дозволе, а ове године смо приступили реализацији. Реализација овог пројекта је коштала око 11.500.000 динара. У овај објекат – дистрибутивно монтажно бетонску трафостаницу уграђен је трансформатор снаге од 630 КWа. Уколико буде додатних захтева од стране привреде, ми ћемо моћи да ставимо трафо од 1000 KWа – рекао је Стојан Васовић директор ЕПС огранак Чачак.
Трафостаница је направљена првенствено у циљу што бољег развоја привреде у јужном делу горњомилановачке општине, али и за напајање постојећих купаца који су до сада струју добијали са удаљених трафостаница.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.