Grad

I ČAČAK UMREŽEN U DIGITALNI REGISTAR INVESTICIONIH LOKACIJA

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković i zamenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić, potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji koji ima za cilj pružanje podrške Zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa (NRIM), jačanje kapaciteta izabranih pilot jedinica lokalnih samouprava i podsticanje ekonomskog razvoja.

Foto: Morava info

Uspostavljanje tzv. NRIM-a izvršiće se kroz projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji realizuje RGZ I deset pilot jedinica lokalnih samouprava, a koji finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske, objavljeno je na Instagram nalogu zamenika gradonačelnika.

Krajnji rezultat projekta je da ovaj registar bude lako dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima sa tačnim i pouzdanim podacima.

Projekat vredan više od dva miliona evra, trebalo bi da bude realizovan u naredne dve godine.

Projekat je pripremljen nakon uspešne realizacije pilot projekta koji je RGZ realizovao sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za područja gradskih naselja Kikinda i Vladičin Han, čije su investicione mape već postavljene na digitalnoj platformi GeoSrbija.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.