киша, слађана шутић
Društvo Grad

И данас облаци, пљускови и грмљавина

Последњи дан ове седмице биће облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде су могуће непогоде са градом. Највиша дневна температура износиће од 23 до 28 степени. Пљускови се очекују и у Београду, а жива у термометру неће прећи 24 подељак.

Киша (Фото: Слађана Шутић)
(Фото: Слађана Шутић)

Упозорење Републичког хидрометеоролошког завода остаје на снази данас и сутра – задржава се нестабилно време са честом појавом кише и пљускова с грмљавином и условима за локално обилне падавине, од 15 до 30 милиметара за кратко време, понегде и више, уз краткотрајну појаву суградице и града. Падавине ће бити неравномерно распоређене у простору и неуједначене по интензитету, наводи се у упозорењу.

Ветар ће дана бити углавном слаб, променљив. Најнижа температура износиће од 12 до 17 степени, а највиша дневна од 23 до 26, у источној Србији топлије, до 28 степени. 

У већем делу земље на снази остаје наранџасти метео-аларм, што значи да су прогнозиранe опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

„Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи се на сајту РХМЗ-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.