Grad

ILIĆ PREDLOŽIO DA GRAĐANI I FIRME ČAČKA FINANSIRAJU FK „BORAC“

Velimir Ilić predložio je da se za Fudbalski klub „Borac“ formira poseban, namenski račun na koji bi svaki građanin Čačka uplaćivao jedan, a pravna lica 10 evra. Prema njegovim rečima, to je jedini način da se spase fudbalski klub, koji je, kako kaže, oličenje Čačka.

-Ostavljam Gradskoj upravi 30 dana da oni razmisle o ovome. Neka pozovu, ja ću im dati imena i prezimena ko će šta da uloži, kako i na koji način. Apelujem na građane da podrže ovo, da svi zaposleni daju 120 dinara mesečno. Mislim da iz lokalpatriotizma niko neće odbiti. Sve firme da daju po 10 evra mesečno i da tako oformimo jedan fond, namenski račun i da završimo posao. Ulaznice bi bile besplatne za sve građane Čačka – rekao je Ilić. Kako je rekao ova stranka je došla do ideje kako rešiti problem, a ne bežati od njega.

Prema njegovoj računici to bi iznosilo više od 45 hiljada evra mesečno, a oko 500 hiljada evra na godišnjem nivou, što je, smatra Ilić dovljno za opstanak kluba. Kako je rekao, Nova Srbija daje gradskoj upravi 30 dana da razmisli o njihovom predlogu.

-Dug bi mogao da se reprogramira. Da se taj reprogram vrati nezavisno od kluba i u nekom perodu od 5, 6 godina da se to polako razduži. Ovo nije politiziranje, trebalo bi svi da podrže ovaj predlog da se reši problem, a ne da pobegnemo od njega – rekao je Ilić.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.