новац-1
Društvo

Исплата по 100 евра младима од 1. фебруара, како се пријавити

ИЗВОР: ТАНЈУГ

Исплата по 100 евра младима од 1. фебруара, како се пријавити

Министар финансија Синиша Мали каже да ће исплата помоћи младима од 16 до 29 година у износу од 100 евра почети 1. фебруара. Објашњава ко све може да добије помоћ и шта је потребно за пријаву.

Синиша Мали је о исплати по 100 евра за младе говорио у Скупштини Србије, образлажући Предлог закона о Привременом регистру држављана Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести Ковид-19.

Закон омогућава исплату 100 евра у динарској противвредности за све држављане Србије са навршених 16 до навршених 29 година. Ово је део програма да се умање негативне последице Ковида 19, пандемије која је изазвана коронавирусом и да помогнемо и ову категорију грађана Србије„, рекао је Мали.

Најавио је да пријава за 100 евра почиње у суботу 15. јануара и завршава се 30. јануара.

„Ми ћемо већ од 1. фебруара кренути у исплату 100 евра на рачуне свих оних који су се за ову помоћ пријавили“, рекао је Мали.

Према његовим речима, новац ће бити исплаћен 1., 2. и 3. фебруара.

Министар је рекао и да за помоћ од 100 евра могу да се пријаве млади од навршених 16 до навршених 29 година, на дан ступања на снагу овог закона.

Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а министар је рекао да је процес пријављивања једноставан.

„Број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне“, рекао је Мали.

Подсетио је да ће у петак 14. јануара на рачуне свих здравствених радника бити уплаћено по 10.000 динара, док ће пензионери 10. фебрура добити по 20.000 динара.

ИЗВОР: ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.