Ivanjica Region

ИЗДАТО СЕДАМ ПАРЦЕЛА

Од закупа укупно 2,44 хектара пољопривредног земљишта држава и Општина Ивањица приходоваће 540 евра годишње.

(фото: Ј.С.)

На огласОпштине Ивањица за давање у закуп на коришћење пољопривредног земљишта по условима другог круга пријавила су се три лица заинтересована за девет парцела. На основу понуда на јавном надметању, једно лице је у закуп на 15 година добило четири, друго две, а треће једну парцелу. Укупна површина која је издата у: Ивањици, Шумама, Лиси, Приликама и Кушићима обухвата 2,44 хектара. Годишњи приход од издавања парцела биће 540,22 евра који у односу 60:40 припада држави и Општини Ивањица.

Било је оглашено укупно 777 јединица јавног надметања у 42 катастарске општине површине 650,13 хектара.

Највеће интересовање је и овог пута владало за земљиште у околини града. Својом атрактивношћу је предњачила парцела од 62 ара у Приликама, која је близу пута. За њу су се надметала два лица и забележена је до сада највећа понуда од 50.000 динара по хектару. Понуђач ће плаћати закуп од 270 евра годишње што је и највећа закупнина до сада. Иначе, најјефтинији закуп износи пет евра. Трећег круга неће бити јер треба да се усвоји извештај о издавању за 2022/2023. годину. Нови поступак креће у другој половини године, објашњавају у Општинској управи.

Право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини имала су физичка и правна лица уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, активна најмање три године. Поступак јавног надметања спроведен је електронским путем, преко веб-апликације за спровођење јавног надметања на званичној веб-презентацији Управе за пољопривредно земљиште.

                                                                                                     Ј.С. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.