Društvo

ИЗГРАДЊА ТРОТОАРА ПОРЕД ШКОЛЕ У АТЕНИЦИ

Поред Основне школе „Свети Сава“ у Атеници завршава се изградња тротоара. Инвестицију је финансирао Град Чачак са милион и по динара. Милан Бојовић, помоћник градоначелника Чачка навео је да је раније постављен и тротоар са друге стране Улице др Драгиша Мишовић, испод саме цркве.

– Сада је овај пут много безбеднији, јер је и боље обележен, што је посебно значајно јер је у зони школе. Изградња тротоара ће имати велики значај управо због безбедности пешака као учесника у саобраћају. Изградњом парка и уређењем простора око цркве цело насеље добило је другачију слику. Са инфраструктурним радовима у МЗ Атеница наставићемо и наредне године – рекао је Бојовић

Драгутин Ђуровић, одборник у СГ и мештанин Атенице, изјавио је да 50 година мештани чекају тротоар у непосредној близини ОШ „Свети Сава“.

– Овде је то била руина, да деца нису могла да пређу до школе. Сада је прилаз школи много безбеднији. Заједно са парком поред цркве Свете Марине сада је ово предиван простор, за мештане три месне заједнице Атеница, Кулиновци и Свети Сава – рекао је Ђуровић.

Радове изводи предузеће „TIM Group“, у сарадњи са ЈП „Градац“.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.