Kultura

IZLOŽBA O SONJI SAVIĆ U PULI

U četvrtak, 11. jula u 20 časova u Galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli, u okviru zvaničnog pratećeg programa Pula Film Festivala otvorena je multimedijalna izložba “Sonja Savić: devojka iz grada“.

Na otvaranju izložbe govorili su Milan Rašula, direktor SKUC-a u Puli, Miroljub Vučković, direktor sektora za međunarodne projekte Filmskog centra Srbije, Goran Petrović, generalni konzul Republike Srbije u Rijeci i Predrag Živković, uz Mirjanu Racković, koautor ove izložbe. Izložbu je zvanično otvorila Gordana Restović, direktorka Pula Film festivala.


Uz prisustvo velikog broja posetilaca i uz značajno medijsko praćenje od strane medija iz Srbije, Hrvatske i regiona, spisateljica Tatjana Nježić je ovom prilikom pročitala i pismo Milene Dravić Sonji Savić i uručila pismo autorima izložbe koje će od sada biti deo legata/zaostavštine Sonje Savić. Takođe, akademska slikarka Jelena Tijanić Savić poklonila je Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ sliku Sonje Savić koja je bila zvanični plakat manifestacije Dani srpske kulture u Istri. Ovogodišnja manifestacija je održana u aprilu mesec, Grad Čačak je bio partner manifestacije, a ceo događaj bio je posvećen Sonji Savić.


Na ovaj način nastavljena je uspešna saradnja Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ iz Čačka sa Srpskim kulturnim centrom iz Pule. Sledeće godine, planirana je realizacija velikih projekata sa značajnim institucijama kulture iz Pule, kao što su Arheološki muzej Istre, Muzej suvremene umjetnosti i drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.