Grad Kultura

Izložba slika i crteža Dragana Kljajića, akademskog slikara iz Beograda

kljajic

 

Likovni program Doma kulture

 

PORTRETI – CRTEŽI TOKA SVESTI … ili … čekajući mejl od Godoa

Izložba slika  i crteža Dragana Kljajića, akademskog slikara iz Beograda

 

Dragan Kljajić, je rođen 1957. godine u Crvenki.
Diplomirani slikar scenograf , završio Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Radio kao novinar, profesor, administrator, scenograf, ideator, aktuar, estetičar, etičar i Art Director. Bavi se web dizajnom.

Sedim tako sasvim sam (oko mene puno ljudi i svi nešto rade) za radnim stolom (In. Br. 1234) u (pred sam kraj radnog vremena) kancelarijskom neizdržu, i čekam mejl od Godoa… i crtam…

Crtam običnim olovkama, kad nemam, običnih ili ti normalnih, onda može i hemijskim olovkama (uvek za umetnike nenormalne), pa zašto da ne i flomasterima, pa i markerima, i ko zna čime sve ne još… po papirima više puta upotrebljenim, odbačenim, napuštenim, zaboravljenim… pomalo recikliram, nešto mi ih žao, ipak je to nekad bilo drvo, zar ne?
Crtam pretenciozno neobavezno i obavezno nepretenciozno: portrete, glave, lica, face i njihove karaktere, ovih i onih, ovakvih i onakvih, ovde i tamo, onda i sada (i posle), znanih i neznanih, poznatih i nepoznatih, prepoznatljivih i neprepoznatljivih…

Neke crtam jer treba da ih crtam, a druge baš što ne treba da ih crtam, ili su se sami nametnuli ili sam ih ja namerno izmislio i smislio da bi bilo dobro da ih zapamtim, zabeležim i nacrtam – kako god. Neke volim, a neki mene ne vole, nikoga ne mrzim pa čak ni ne ne volim…„.

 

 

Petak 18.avgust 2017.

Likovni salon u 20:00

Оставите одговор