G.Milanovac Region

Јелена Танасковић: Екологија је један од три приоритета државе

Јелена Танасковић: Екологија је један од три приоритета државе

Јелена Танасковић, државни секретар у Министарсву заштите животне средине посетила је данас Јавно комунално предузеће и са Јадранком Достанић, заменицом председника општине Горњи Милановац потписала уговор о донацији 120 контејнера и 130 канти за смеће. Она је наглсила да је ово само почетак и да је држава истакла јасан став где иде када је у питању заштита животне средине, где смо кренули по том питању и где ћемо у будућности бити.

-Горњи Милановац је једна од 34 локалне самоуправе које су се пријавиле на позив и добиле опрему. Министартсво је издвојило 230 милиона динара за опрему за рециклажу и сакупљање отпада. Поред контејнера и канти ту су и чистилице и камиони смећари. Држава се јасно определила да је један од три приоритета екологија. Интензивно се бавимо капиталним инвестицијама, улагањем у зелено, чистимо депоније по Србији , затварамо несанитарне депоније и радимо рециклажне центре. На састанку са заменицом председника општине данас смо разговарали о великом пројекту за пречишћавање отпадних вода и проширење канализационе мреже у Горњем Милановцу, чија је вредност пет милиона евра и који ће бити реализован – рекла је Јелена Танасковић.

Она је додала да се до сада по овом питању није радило и да се није улагало у заштиту животне средине, али да садашњи труд ресорног Министартсва и улагања Владе Републике Србије наилазе на велику подршку локалних заједница.

Јадранка Достанић, заменица председника општине каже да је ова донација је веома значајна како за ЈКП тако и за све грађане на подручју општине.

-Контејнери и канте су нам увек потребни, посебно на сеоском подручју где је значајно повећана активност прикупљања смећа. Што више канти и контејнера имамо омогућићемо боље одлагање и спречићемо настанак дивљих депонија. Последњих година интензивно се бавимо селекцијом отпада али и прикупљањем смећа, а од прошле године увели смо праксу пражњења контејнера на сеоском подручју два пута седмично, због повећаног броја туриста на подручју општине посебно у летњем периоду – рекла је Јадранка Достанић и додала – захваљујем се Министарству заштите животне среднине, Јелени Танасковић државном секретару као и министарки, који су на основу позива упућеног локалним самоуправама и Горњем Милановцу доделили 120 контејнера и 130 канти.

Извор: Сајт Општине Горњи Милановац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.