Grad

ЈКП “Комуналац” на Mеђународној конференцији у Скопљу

У организацији Удружења комуналних предузећа из Северне Македоније АДКОМ, 18. и 19. октобра, у Скопљу се одржава Међународна конференција под називом “Комуналне услуге у паметним градовима”.

Циљ Конференције, којој присуствује 250 учесника и 22 компаније, је да стручњаци у овом пољу започну дебату о темама које представљају изазов за сва модерна јавна предузећа која теже да буду део нове ере, да успешно имплементирају идеју “паметних градова” и да се утврде као “партнери грађанима”.

Услуге комуналних предузећа у Републици Северној Македонији, као и у Републици Србији обављају јавна комунална предузећа (ЈКП). Квалитет њихових услуга има велики утицај на квалитет свакодневног живота грађана. Како би се побољшао квалитет комуналних услуга, јавни сектор, општине и градови морају радити на модернизацији јавних комуналних предузећа као делу стратегије развоја.

Размена искустава између колега из сектора комуналних услуга и неопходност инвестиција у знање и развој капацитета намеће потребу за организовањем стручних дебата и конференција које отварају дискусије о доступним техничким решењима и деле стечена искуства из прошлости кроз искуства регионалних и међународних стручњака из сектора комуналних услуга.

(Извор: ЈКП „Комуналац“ Чачак)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.