Grad

JKP „KOMUNALAC“: VIDEONADZOR ZA SANKCIONISANJE VANDALIZMNA

Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ saopštilo je da je u proteklom periodu dosta uloženo u opremanje određenih lokacija sa posudama za iznošenje smeća video nadzorom, u cilju prevencije, sprečavanja i sankcionisanja vandalizma, neadekvatnog odlaganja smeća i neodgovornog ponašanja prema zajedničkoj imovini.

Video nadzor je, kako se navodi, odmah počeo da daje pozitivne rezultate, a intenzivna saradnja sa Komunalnom policijom je rezultirala i, kako navode, kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca i preduzeća.

JKP “Komunalac“ objavilo je i video snimke na kojima se vidi neadekvatno korišćenje prostora i posuda za odlaganje smeća, kao i da je većina počinilaca identifikovana i kažnjena.

– Neadekvatnim odlaganjem raznog kabastog, vrtnog i sličnog otpada u posude za odlaganje kućnog smeća je, pre svega problem zbog zaprečavanja kapaciteta posuda za kućno smeće, odnosno za mokri otpad – kažu u “Komunalcu“

Iz ovog preduzeća korisnicima poručuju da kada odložu kartonske kutije u kontejner, jednim postupkom zauzmu ceo kapacitet posude i ona više nije za korišćenje, do pražnjenja.

– Ostavljanjem kabastog materijala pored posuda za smeće, takođe je problem za radinike Komunalca koji prazne kante. Kada ostavite staru stolariju, stari nameštaj i slično pored kontejenra, nema ko da ga odnese, jer niti naši radnici imaju vremena za to, a ni vozilo koje vrši uslugu nije opremljeno za prijem ovakve vrste otpada – navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.