Društvo Grad

ЈП “ГРАДАЦ” УЧЕСТВУЈЕ У ПРОГРАМУ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

АПЛИЦИРАЛИ ЗА ПЕТ РАДНИКА

У току је програм Владе Републике СрбијеМоја прва плата“, који спроводи Национална служба за запошљавање. Циљ програма је да се подстакне оспособљавање младих за рад, као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова, подсећа Милан Бојовић, директор ЈПГрадац”, наглашавајући да предузеће и ове године учествује у програмуМоја прва плата”.

– Јавно поредузеће “Градац“ има позитивно искуство у реализацији овог програма по јавном позиву из 2022/2023, када смо ангажовали два лица, једног мастер инжењера грађевинарства и једног мастер инжењера саобраћаја. Оба лица су након реализације програма “Моја прва плата” засновала радни однос на неодређено време у нашем предузећу. По актуелном јавном позиву аплицирали смо за ангажовање лица следећих занимања: два дипломирана инжењера архитектуре и по једног дипломираног инжењера грађевинарства, дипломираног инжењера електротехнике и геодетског техничара – каже Милан Бојовић, напомињући да могу конкурисати и особе са звањем мастер на позицијама које се односе на дипломиране инжењере.

Младима средњег образовања обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 28.000 динара, док је накнада за оне високог образовања 34.000 динара. Национална служба за запошљавање исплаћује средстава директно лицима на оспособљавању, преко банке “Поштанска штедионица“ а.д. Београд, која ће за ову намену отворити наменски текући рачун, без наплате трошкова одржавања рачуна. Доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести се уплаћују у складу са законом. Оспособљавање за рад траје девет месеци, подсећа Бојовић, позивајући све младе и незапослене, који испуњавају услове јавног позива да се пријаве, у нади да ће њихова прва плата бити баш у Јавном предузећу “Градац”.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.