Privreda

ЈУБИЛАРНА 100. СЕДНИЦА ФОРУМА ПРИВРЕДНИКА ЧАЧКА

САОПШТЕЊЕ Форума привредника објављујемо у целости:

ЈУБИЛАРНА 100. СЕДНИЦА ФОРУМА ПРИВРЕДНИКА ЧАЧКА

У суботу, 25. септембра 2021. године одржана је 100. јубиларна седница Скупштине Форума привредника Чачка. Седница је имала радни и свечани карактер, а одржана је на Каблару, на породичном домаћинству некадашњег председника ИО Форума Владана Чвркића.

Током радног дела седнице је усвојен План и програм рада Форума.

Форум је почетком године успео да добије обећања локалне самоуправе у вези са изградњом индустријске зоне за домаће привреднике, тако да је и на овој јубиларној седници потврђено опредељење да је ово најважнији пројекат којим локална самоуправа може помоћи привреди наше општине. С тим у вези, Форум ће наставити да доставља информације градској управи о заинтересованости компанија за зону, као и да активно прати рад и пружа подршку локалној самоуправи за реализацију наведеног пројекта.

Наша организација ће наставити са настојањима да дође до промене Закона о привредним коморама, а што ће утицати на реформу целокупног коморског система у Србији. У овој фази рада ангажовали смо еминентне правне стручњаке за креирање Нацрта новог Закона о привредним коморама, а који би био у складу са нашим ставовима као и анализом функционисања наше привреде.

После радног дела седнице домаћини су организовали одлазак на видиковац Каблара.

Овом приликом желимо да упознамо јавност да следеће недеље очекујемо редовни састанак Форума са градоначелником са једином темом управо везано за индустријску зону и на тај састанак позивамо све компаније које су заинтересоване за инвестирање у нови радни простор.

Фото:  Lejča photography

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.