Aktuelno Društvo Sport

Караван радости и пријатељства „Плазма Спортске игре младих“ данас у Чачку

Караван радости и пријатељства „Плазма Спортске игре младих“, и ове године у Чачку окупио је велики број малишана. Ова најмасовнија, спортска, дечија манифестација је бесплатна и њој могу учествовати сви малишани који желе да се такмиче у неколико различитих дисциплина.

Циљ „Плазма Спортске игре младих“ је да деца науче шта је то фер плеј, колико је важно поштовати противника, и колико је значајно дружење, пре свега.

– Ми традиционално долазимо у Чачак и Чачак је један од најозбиљнијих домаћина, не само када је реч о организацији, веч и инфраструктури, која је заиста импозантна, што се тиче спортске инфраструктуре Чачак је један од најбоље уређених градова, а тиме се стварају добри предуслови да деца могу да остварују добре резулате. Деца из Чачка бележе врхунске резултате како на локланом, тако и на регионланом нивоу, па и на међународном. Малишани из Чачка су последњих година и можда чак најуспешнија деца из Србије, њих карактерише и то да се веома добро друже са осталом децом из региона. Из Чачка идемо у Крушевац и крећемо са регионалним такмичењима, у петак 14. јуна бићемо у Краљеву, где ће учествовати сва деца из западне Србије, као и деца Чачка – рекао је Филип Комарица, директор такмичења „Плазма Спортске игре младих”.

Велики број малишана има прилику да се такмичи у неколико дисциплина и покаже своја знања, спремност, али и да проведе квалитетно време са својим вршњацима из других школа. Дечаци и девојчице такмичиће се у трки на 60 м, играће између две ватре, такмичиће се у Coca Cola Cupu -u, малом фудбалу, баскету 3X3 и одбојци.

– Караван младост и пријатељства дошао је поново у наш град и окупио више до 1.500 малишана основношколског узраста који ће се такмичити, дружити, играти, забавити. Примарни циљ Спортских игара младих јесте борба против вршњачког и свих осталих видова насиља, дружење, забава и наравно такмичарски карактер јесте тај, да најбољи победи. Право учешће имају сва деца, није обавезно да тренирају неки спорт – рекла је Ивана Вукајловић, координатор Спортских игара младих.

Град Чачак, већ осам година подржава организацију најмасовнијег и најзначајнијег догађаја аматерског спорта у Европи, са циљем да се ученици основних школа друже, али пре свега науче колико је важно међусобно поштовање.

– Са великим задовољством смо организовали све ово данас, спремамо се за следећу годину, када ће бити десета, јубиларна година, тада ћемо направити прави спектакл. Малишани ће се такмичити данас, а ја се искрено надам да ће многи од њих ићи и на завршницу у Сплит, јер су Чачани показали да су добри у овом такмичењу. Оно што је свакако најважније, јесте да се деца данас добро друже, да поштују и воле своје другаре, да поштују своје учитељеи наставнике који су их припремали и да покажу још једном, да је Чачак град младости и град спорта – рекао је Мирослав Петковић, помоћник градоначелника.

Виолета Јовичић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.