Društvo Grad Zabava

Концерти од 10. јула на Градском тргу у Престоници културе Србије

У оквиру плана и програма Туристичке организације Чачка, као и пројекта „Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023“, у Чачку ће у току наредне седмице бити одржано неколико концерата.

Већ у понедељак 10. јула на Градском тргу у Чачку биће одржан концерт под називом „Путевима српских лепота“, у коме учествују оперски уметници Љубица Вранеш и Драгољуб Бајић уз пратњу орекстра „Bellezza Serba“. Публика у Чачку ће уживати у филмској музици, оперским аријама и највећим светским хитовима.

Следећег дана, 11. јула је концерт виртуоза на виолини, Немање Радуловића. Он ће се својом јединственом енергијом и искреношћу, узбудљивом виртуозношц́у, дубином израза и авантуристичким програмом, представити публици у Чачку.

Програм за 12. јул резервисан је за Биљу Крстић која ће са „Бистрик“ оркестром одржати концерт за поштоваоце традиционалних песама.

Већ 13. јула, одражавају се „Вукасови дани“, први фестивал народне музике у Чачку посвећен лику и делу једног од најпопуларнијих и највећих текстописаца и композитора народне музике Предрага Вуковића – Вукаса. На фестивалу ће учествовати највећа имена народне музике Мирослав Илић, Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Радиша Урошевић, Вера Матовић, Лепа Лукић, Нада Топчагић, Аца Илић, Гордана Лазаревић, а певаче ће пратити оркестар Влада Пановића, шефа народног оркестра РТС-а.

Организатор програма је Туристичка организација Чачка уз подршку Града Чачка.

Извор: Туристичка организација Чачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.