Dragačevo Region

КОНСТИТУИСАНА ВЛАСТ У ЛУЧАНИМА

На конститутивној седници СО Лучани, одржаној данас у Лучанима, верификовани су мандати одборника локалног парламента. Верификациони одбор је потврдио мандате за 35 присутних одборника, тако да нови скупштински сазив чини 20 одборника листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, девет одборника Групе грађана „Један тим“ , четири одборника са изборне листе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ и два одборника „Покрета за обнову Краљевине Србије“ (ПОКС).

За председника локалног парламета изабрана је Весна Стамболић, професор народне одбране из Лучана, а за њеног заменика Зоран Плазинић из Губереваца.За секретара СО изабран је Јован Ковачевић, дипломирани правник из Гуче, бивши директор Културног центра Општине Лучани.

Весна Стамболић, председник СО Лучани

Након конститутивне, одржана је још једна седница локалног парламента на којој је изабрана извршна власт. За председника Општине Лучани изабран је поново Миливоје Доловић, коме ће ово бити други мандат на челној позицији у локалној самоуправи. За именовање Доловића на место председника Општине гласало је 26 од 35 присутних одборника.

Миливоје Доловић, председник Општине Лучани

За заменика председника општине изабран је поново Милош Јовичић.

На данашњем заседању за чланове Градског већа су изабрани: Слободан Нешовановић, Мијомир Стојановић, Слободан Милић, Стеван Ивановић, Миодраг Милетић, Биљана Плазинић и Миливоје Рајовић.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.