Društvo

KRAJ GUŽVAMA KA ZLATIBORU: Rekonstrukcija do polovine oktobra

POLOVINOM oktobra bi saobraćajne gužve na deonici između Čačka i Zlatibora trebalo da postanu prošlost.

Do tada će, prema najavama Zorana Drobnjaka, direktora JP „Putevi Srbije“, biti završena rekonstrukcija ovog dela magistralnog puta.

Foto: RINA

Da podsetimo, krajem avgusta kompletno je završena deonica od Ovčar Banje do Užica, a trenutno se izvode radovi na Beloj Zemlji i Sušici.

– Jako je teško izvršavati radove, dok se sve vreme odvija saobraćaj, zbog toga je i bilo dosta oscilacija kad je datum završetka u pitanju. Radi se deonica, po deonica, a 31. avgusta puštena je u saoobraćaj prva koja vodi do Užica. Za maksimalno 15 dana biće gotovi radovi na asfaltiranju na drugoj deonici, i ostaju da se završe samo mostovi, a nadamo se da će sve biti gotovo polovinom oktobra – kazao je Drobnjak u četvrtak u Čačku, istakavši da su radovi na ovoj deonici neophodni, jer u putnu infrastrukturu nije ulagano godinama unazad:

Više od 15 godina ništa nije promenjeno i zato je asfalt dotrajao, a saobraćajnice loše. Želimo vozačima da obezbedimo najbolje uslove, stoga se nadam da imaju razumevanja zbog trenutnih zastoja.

Izvor: Večernje novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.