Društvo

Krizni štab doneo odluku da srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda pređu na onlajn nastavu

Krizni štab je doneo odluku da srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu. Epidemiolog Branislav Tiodorović saopštio je nakon sednice Kriznog štaba da je doneta odluka da školski raspust počne 21. decembra i da se završi 18. januara.


Mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda nastaviće da idu u školu, predlog je Krizog štaba. Tiodorović je rekao da se vrtići ne zatvaraju, jer za to nema ni potrebe ni opravdanja.


„Doneli smo odluku da, ipak, osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu, od prvog do četvrtog razreda. Od petog do osmog razreda će biti sprovedeno da pređu na onlajn sistem i da to traje do početka raspusta. To smo predložili i verovatno će to tako biti sprovedeno“, rekao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba.


Takva odluka važi za sve srednje škole, istakao je epidemiolog.
„Došli smo do zaključka da se u srednjim školama sprovodi najviše onoga što nas plaši i što je rizik – zaražavanje srednjoškolaca, koji to onda donose svojoj kući“, rekao je Tiodorović.


Tiodorović je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god može, sprovede onlajn nastavu, s tim što će pojedini fakulteti, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.