Društvo

„ELSAT“ PRAVI LED EKRANI I ZA „BEOGRAD NA VODI“

ZAČETNIK NOVE PROIZVODNjE U SRBIJI

– Za mesec dana smo zaposlili tri elektroinstalatera, zaposlićemo još radnika – najavljuje Aleksandar Stefanović, izvršni direktor porodičnog preduzeća „Elsat“. Trenutno ih je 20, a proizvodnja led ekrana im nije jedina delatnost.

Aleksandar Stefanović

Prva fabrika led ekrana u Srbiji nalazi se u Prislonici. Izgrađena je prethodnih meseci, pored nekadašnjeg mlina. Proizvodnja je zasnovana na kineskoj i srpskoj tehnologiji.

Dve generacije vode preduzeće, otac i sin

– Inicijativa je bila naša, a čitav posao je zaživeo uz pomoć partnera iz Kine. Uspeli smo da uskladimo vrhunski kvalitet i pristupačnu cenu proizvoda. Naši led ekrani su jeftiniji od kineskih. I prednosti njihove proizvodnje su višestruke, kratak rok isporuke, obezbeđena tehnološka podrška, kao i servisiranje u garantnom i vangarantnom roku – navodi Aleksandar Stefanović.

Fabrika led ekrana ima 1.700 metara kvadratnih i prostire se na imanju većem od jednog hektara. Navodimo kvadraturu i veličinu placa delom i zbog toga što će biti glavna polazišta za dalji razvoj proizvodnje. 

Prva faza izgradnje fabrike koštala je oko 350 hiljada evra. Osim sopstvenih, ”Elsat” je uložio i sredstva Fonda za razvoj Vlade Srbije.

Trenutno, jedan od najvećih poslova je proizvodnja leda ekrana za tržni centar ”BW Galerija” u okvoru Poslovno-stambenog kompleksa ”Beograd na vodi”.

– Posao smo dobili u jakoj konkurenciji. Na konkurs se prijavilo više ponuđača iz Srbije i inostranstva. Izdvojili smo se rešenjem koje je prilagođeno zahtevima kupca, povoljnom cenom i kvalitetom – kaže Stefanović.

Porodično preduzeće ”Elsat” osnovano je pre 28 godina. Privatni posao započeo je Aleksandrov otac Dragan, a sada ga vode dve generacije. Dovoljno je pomenuti najnoviji poduhvat sa led ekranima i odmah je uočljiva uloga mlađih…

– Pre nekoliko godina otac mi je poklonio deo vlasništva. To je jedino što sam dobio nasleđem. Za poziciju izvršnog direktora morao sam radom da se izborim – napominje Aleksandar.

Osim najnovije delatnosti, ”Elsat” projektuje, instalira, integriše i pušta u rad sisteme slabe struje. Nalazi se na dve lokacije, u Prislonici i Ljubiću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.