Selo

ЛЕПОТА ЈЕДНОГ ЦРНОГ ЛУКА, ИРИСИ “НА ИЗВОЛ’ТЕ” И МАЧОР ДЕЈВИД БОУВИ (шта све има у мом селу)

ЛЕПОТА ЈЕДНОГ ЦРНОГ ЛУКА, ИРИСИ “НА ИЗВОЛ’ТЕ” И МАЧОР ДЕЈВИД БОУВИ (шта све има у мом селу)

ТЕКСТ И ФОТОГРАФИЈЕ: Александра Мишић

Волим да проводим време у селу. Живот у граду је нешто што се понекад мора због посла. За данас, издвајам још неколико поена у корист села. Реч је заправо о лепоти коју треба уочити, а коју обилато нуди рурални крајолик:

1. Лако је видети лепоту у једној скупоценој орхидеји или отменом љиљану, али хајде, братац мој, уочи је ти у цвету једног обичног лука! Ово вам је, драги моји, црни лук сорте “сребренац”, видите како је леп, нежан, посебан. Само се пажљивије загледајте у ствари, свашта ће вам се казати. Исто тако, није ни геометрија лица оно што нас привуче другој особи већ танано, фино ткиво нечије душе. Није фраза, истина жива.

2. У нашем лепом шумадијском селу ириси (љиљани) расту тако украј пута… само станете, изађете из аута и наберете за вазу. Оно што у граду имате доступно искључиво за новац, овде вам је сервирано на тацни. Понуда укључује и чист ваздух, густу шуму ка манастиру, позитивне мисли и време које спорије пролази. Мало ли је?

3. Бубе не морају бити гадне. Могу позирати за једну лепу фотографију.

4. Мачка са једним плавим и једним зеленим оком. То је имао само певач наше младости, Дејвид Боуви. Зато сам је назвала по њему. Сад ћу да одслушам “China girl”, моју омиљену.

5. Кућни љубимац испод кревета.

6. Цвеће се може садити било где, па и у ручна колица.

7. Нокти понекад дивно миришу, особито ако су орлови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.