Grad Politika

ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“ УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛА


СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ИЗБОРА У ЧАЧКУ

ЛИСТА „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ“ УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛА

Према резултатима Изборног штаба СНС у Чачку, а на основу пребројаних гласова на свим изборним местима (укупно 104), за листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ гласало је 24.450 бирача, што је 44 одсто гласова. По броју добијених гласова, на другом месту се налази листа „Србија против насиља“ са 25,2 процената. Треће место је заузела је коалиција „Нада за Србију” за коју је гласало 3.714 бирача што је 6,67 процената. Изборна листа „Ми – Глас народа” – др Бранимир Несторовић освојила је 3.696 гласова што је 6,64 одсто. На петом месту је коалиција „Двери – Заветници” за коју је гласало  3.317 бирача, односно,  5,97 посто. Тек на шестом месту је СПС са освојених 5,9 процената гласова ( 3.254 гласа). Народна странка коју у Чачку предводи др Александар Радојевић освојила је 1.148 гласова, што је 2,05 одсто. Радикали су на осмом месту са освојених 702 гласа , односно, 1,26 процената, док је коалиција  Радуловић -Тадић добила 621или 1,1одсто гласова. Све остале листе су добиле мање од једног процента гласова бирача.

Изборна листа „Александар Вучич – Србија не сме да стане” однела је убедљиву победу у Чачку, освојивши 2.000 гласова више у поређењу са претходним изборима, односно за четири одсто више.

smart

– Хвала грађанима Србије, пре свега, што су изашли на бирачка места и искористили своје право да бирају или да буду бирани. У Чачку је изашло на изборе више од 60 процената бирача. Изборна листа бр. 1 „Александар Вучић – Србија не сме да стане” је забележила, заиста, сјајан резултат. Ми смо седам и по година на власти и није лако, јер људи увек желе више. Овај резултат је за нас велика потврда да радимо добро и да је то народ препознао. Наравно, радићемо још више и боље. Што се тиче републичке листе бр. 1, то је заиста убедљива и сјајна победа. Грађани читаве Србије су схватили да оваквом енергијом, радом, оваквом дипломатијом можемо да постигнемо много и да су, пре свега, мир и стабилност предуслови за економски развој, наравно и за дипломатске односе и Србија као ретко када данас има много важних пријатеља у свету. Са оваквом мудром политиком Александра Вучића и Владе Републике Србије, надам се да ће у наредна два до три месеца бити формирана, урадићемо све оно што смо започели и покренути још много нових пројеката – рекао је први човек чачанских напредњака Милун Тодоровић.

На територији Гада Чачка право гласа је имало 94.357 бирача. Гласање је организовано на 104 бирачка места, а излазност грађана је била 60,6 одсто. Своје гласачко право искористило је укупно 57.169 уписаних бирача, што је мање у односу на претходне изборе, када је гласало 58.618 грађана од уписаних 92.245 са правом гласа.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.