Uncategorized

ЛОКАЦИЈА ИСПОД МОСТА ОПЕТ МЕТА ЗА ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ – ЗА ДВА САТА ПРОНАЂЕН И КАЖЊЕН ПОЧИНИЛАЦ

Настојања надлежних да дивље депоније коначно постану прошлост и даље личе на борбу са ветрењачама. Такав је случај са локацијом у Улици Николе Тесле, испод моста на Морави у Коњевићима, која је често и тема у „Чачанском гласу“. На друштвеним мрежама недавно је објављен снимак на коме се види како човек са моста баца џакове смећа. Срећом, испоставило се не у реку. Већ после непуна два сата Комунална милиција у саставу Градске управе за инспекцијски надзор нашла је починиоца који је платио новчану казну, а морао је и да очисти све што је бацио. Други случај је од пре неколико месеци. Тачније, комунални милиционари су од априла трагали за власником возила страних регистрација, који је испод моста дотерао смеће, што је забележио и фотоуређај. Недавно су успели и њега да нађу и уруче му решење о казни.

Фото: Printscreen instagram.com192_rs

Пре десетак дана снимљено је како мушкарац из ручних колица преко моста на Морави баца џакове смећа. Снимак је изазвао бројне негативне коментаре на друштвеним мрежама. Комунална милиција је убрзо о овом случају добила званичну пријаву грађанина. Како се на снимцима види, патрола је око 11.50 снимила смеће, а већ у 13.50 види се како га починилац скупља у нове вреће.

– Патрола је изашла на терен одмах после пријаве. На зеленој површини испод моста пронашли смо две гомиле, бар десетак великих црних врећа, у којима је, углавном, била пластична амбалажа и друго смеће. У реци, која је тог дана имала мали водостај, срећом није било ништа. Претрагом смећа нашли смо и доказ. Починилац је одмах признао да је он то урадио, издат му је прекршајни налог (казна од 10.000 динара) и усмено наређено да одмах и без одлагања уклони бечен отпад, што је и учинио – наводе у Комуналној милицији у саставу Градске управе за инспекцијски надзор и истичу да је овај случај доказ добре сарадње са грађанима.

На питање зашто смеће које је уредно спаковао у вреће није оставио успут у неки од контејнера, починилац је рекао да је он то урадио за другу особу, којој је чистио плац и да је видео да ту сви бацају отпад!

Друга прича односи се на 20. април ове године. Комунална милиција је, вршећи контролу дивље депоније на истој локацији помоћу фотоуређаја, установила да је тог дана из возила страних регистарских ознака непрописно одложен разни отпад и кућно смеће. Треба напоменути да ова служба нема приступ евиденцији страних таблица, тако да је возило „откривено“ прикупљањем информација. У патроли је ауто пронађен у једном дворишту, али власник није био у Чачку, тако да се чекао његов повратак из Француске где ради. Пронашли су га 16. августа. Признао је и он. Наравно, рекао је да се догоди и у Француској да неко баци смеће где не треба, али да су у тој земљи казне драстично веће.

– То смеће је већ било уклоњено, тако да му је, након прихватања одговорности, издат прекршајни налог за учињен прекршај – кажу у Комуналној милицији, одакле поново апелују на грађане да правилно одлажу смеће у одговарајуће канте, а за кабасти отпад могу позвати ЈКП „Комуналац“ и наручити велике контејнере.

В. Т.

Фото: Комунална милиција, ГУ за инспекцијски надзор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.