Dragačevo Region

LUČANI- Za dva sata palo oko 65 litara kiše

Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je sinoć zahvatilo teritoriju opštine Lučani, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih potoka, a zatim i plavljenje stotine hektara poljoprirvednog zemljišta i pomoćnih objekata u više domaćinstava.

Foto – arhiva

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima, Zoran Vučićević, izjavio je novinskoj agenciji MNA da je za oko dva sata u mestima Vuča i Kaona palo oko 65 litara kiše po metru kvadratnom.

“Došlo je do izlivanja u slivolima Gorušice u Vičić, Bjelice od Donjeg Dubca do ušća u Zapadnu Moravu. Potopljeno je oko 400 hektara poljoprivrendog zemljišta, a pod vodom su se našli i brojni pomoćni i ekonomski objekti”, rekao je Vučićević, dodajući da je sreća što nisu poplavljeni stambeni objekti.

Prema njegovim rečima, velika šteta je pričinjena i na putnoj infrastrukturi.

Foto – arhiva

“Oštećeni su kilometri nekategorisanih puteva, kao i opštinske saobraćajnice prvog i drugog prioriteta. U naseljenim mestima Guča i Viča, zbog obilnih padavina koje nije mogla da primi kišna kanalizacija došlo je do plavljenja podruma”, istakao je on.

Vučićević je naveo da su ekipe Javno komunalnog preduzeća “Komunalac”, kao i “Dragačevo puteva” od noćas na terenu kako bi se što pre trenutna situacija normalizovala.

Direktor preduzeća “Dragačevo putevi”, Milija Milenković, kaže za MNA da je pričinjena šteta na putevima u naseljima Gornja i Donja Kravarica, Kaona, Rasovac…

“Velika količina vode koja je pala odnela je puteve, ekipe su na terenu. Dežuramo, obilazimo terene, intervenišemo po prioritetima”, rekao je Milenković.

Lučane su obilne padavine i izlivanje reka zadesili i dva puta tokom juna, kada su poplavljeni bili i stambeni objekti.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.