Kulturni vodič

MASIMO SAVIĆ – GOSPODIN POP PEVAČ

 

MASIMO SAVIĆ – GOSPODIN POP PEVAČ

O koncertu Masima Savića, održanom u subotu, 25. novemba, u do poslednjeg mesta ispunjenoj velikoj sali Doma kulture, u kojoj je oko sedam stotina posetilaca (mahom publike nežnijeg pola) puna dva sata uživalo u hitovima iz svih faza rada poznatog umetnika.

Slobodno se može reći da izvođač, koga vole pripadnice lepšeg pola, onako kako vole i obožavaju Masima Savića, evo već 34 godine, ni jednog trenutka ne treba da brine za svoju karijeru. Naravno, Masimo je to u punoj meri zaslužio i opravdao tokom svih ovih godina. Dostojanstven, gospodstven i na sceni i van nje, profesionalac u punom smislu te reči, šarmantan i nežan, zavodnik – koji vas lagano uvlači u svoju priču, punu topline i ljubavi za ljude koji ga okružuju. Nije ni čudo da kao takav, ima punu pažnju tokom duge karijere, nekad manje, ili više uspešne, ali bez obzira na sve okolnosti, Masimo se uvek držao dostojanstveno i zato ga vole širom nekad zajedničke države, koju i dalje nosi u srcu – ljude sa svih prostora, gde je uvek imao i ima prijatelje. Svuda je puno i uvek je lepo dočekan. U Čačku je bio treći put i uvek je bilo fantastično, ali ovaj treći put, možda i bolje nego ikad.
Na sceni se pojavio u punom sastavu, sa šest vrhunskih muzičara, elegantno obučen kao i uvek i predivnog i sigurnog glasa. Repertoar je bio sastavljen od kompozicija iz svih faza rada: pesme sa grupom „Dorian Gray“, pesme ranih osamdesetih, pesme sa početka solo karijere i one kasnije nastale, kao i pesme sa budućeg albuma, koji će se pojaviti naredne godine. Bez puno priče i bez klasičnih najava i uvek uz čarobni ples, prepuštajući publici da sama prepozna pesme, lako i bez pretencioznosti, Massimo je plovio na talasu pesama koje su ga proslavile, publika ga je od samog početka pratila horskim pevanjem, vrištanjem, zanosnim plesom, radujući se svakog trenutka, ponekad i prekidajući pesme dugim aplauzima. Masimo je sa puno ljubavi i poštovanja govorio o svim svojim saradnicima, o onima kojih više nema i onima sa kojima još uvek sarađuje, bez mnogo priče i uz veliku zahvalnost pomenuo je Arsena Dedića, Džonija Štulića, Zrinka Tutića, Nenu Belana, Dina Dvornika. Na suptilan i odmeren način u svom stilu je predstavio i članove svog sadašnjeg sastava.
Ređale su se tokom koncerta pesme koje su proslavile Masima „Sjaj u tami“, „Za tvoje oči“ , „Stranac u noći“, „Dodirne me slučajno“, „Gracija“, „Kladim se na nas“…
Publika je uživala, pevala i atmosfera je bila gotovo neprepoznatljiva za Čačak. Za kraj, dve pesme na bis, puno upaljenih Ajfona, nekad su bile šibice i upaljači, a sad mobilni telefoni, puno uzavrele atmosfere i strasti i kraj uz dubok naklon Masima Savića – gospodina pop pevača i istinskog umetnika.

Dušan Darijević

Foto: Branko Utvić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.