G.Milanovac Region

Милановачки већници усвојили Локални акциони план запошљавања

На четрдесет и осмој седници Општинског већа која је одржана 4. јула нашло се двадесет четири тачке дневног реда, а локални већници усвојили су, између осталог, Локални акциони план запошљавања општине Горњи Милановац за текућу годину. Председник општине, Дејан Ковачевић, подсетио је овом приликом да Општина Горњи Милановац већ дуги низ година спроводи мере које се односе на побољшање запослености у нашем граду, као што су самозапошљавање и стручна пракса.

-Ја инсистирам да мера самозапошљавања увек има предност у односу на стручну праксу, јер она, поред тога што мотивише појединце да се баве приватном делатношћу, ствара и перспективу да се неки посао развије и отвара могућност запослења и других суграђана у оквиру тог предузећа. Што се тиче стручне праксе, увек дајемо подршку младима да своје прво стручно искуство стекну како у локалним институцијама, тако и у приватним предузећима, јер након завршене средње школе или факултета, увек је пожељно да се одради стручна пракса како би се млади оспособили за бављење одређеним пословима, рекао је председник Ковачевић.


Локални акциони план запошљавања, као и сваке године, реализоваће се у сарадњи са Националном службом за запошљавање, која расписује сам Позив и врши селекцију кандидата.

ИЗВОР И ФОТО: КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВА

Приредила: М.Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.