Selo

Ministar Nedimović sa mladim poljoprivrednicima u Čačku

 

Ministar Nedimović sa mladim poljoprivrednicima u Čačku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović se prilikom boravka u Čačku obratio mladim poljoprivrednicima, koji su konkurisali za podsticajna sredstva u 2017, najavljujući  da u ovoj godini mogu očekivati još snažniju podršku države.

– Ova mera, koja je posvećena mladim poljoprivrednicima Srbije, prvi put je implementirana u prošloj godini. Mere su okrenute mladima, jer mi sada pravimo podlogu za buduću poljoprivredu, koja će funkcionisati na prostoru Srbije. Po prvi put smo imali desetne hiljada evra bespovratnih sredstava, s tim što je svaki mladi poljoprivrednik morao sam da obezbedi 25 odsto investicije. Interesovanje je bilo veliko, a sredstva je dobilo 667 poljoprivrednika u Srbiji. U 2018. će  biti opredeljeno tri puta više sredstava za pospešivanje proizvodnje mladih poljoprivrednika, nego što je to bilo u prošloj godini – istakao je Nedimović i dodao da prave rezultate podsticajnih mera namenjenih mladim poljoprivrednicima očekuje tek za tri ili četiri godine. On je, takođe naglasio da će resorno ministarstvo i dalje podržavati mlade ljude, koji svoju budućnost vide na selu.

Ministar Nedimović je precizirao da će tokom ove godine Ministarstvo poljoprivrede afirmisati voćarstvo, povrtarstvo i stočarstvo, kao tri najteže grane poljoprivrede.

Obraćajući se mladim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva države, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da će lokalna samouprava i resorno ministarstvo i u narednom periodu nastojati da zajedničkim snagama unaprede sve grane poljoprivrede.

– Dogovorili smo da  unapredimo voćarstvo, povrtarstvo i stočarstvo, ali pre svega da u Institutu za voćarstvo izgradimo jedno savremeno ogledno dobro za sve poljoprivrednike. Grad Čačak ulaže velika sredstva u poljoprivredu i to će činiti i u narednom periodu – rekao je Todorović, ujedno upućujući poruku svim poljoprivrednicima da država Srbija i lokalne samouprave imaju želju, ali i obavezu da stratešku privrednu granu naše zemlje podignu na viši nivo.

V.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.