Ivanjica Region

Momčilo Mitrović novi predsednik Opštine Ivanjica

Momčilo Mitrović izabran je danas za novog predsednika opštine Ivanjica, a za njegovog zamenika Nenad Glavinić. Mitrović je u prethodnom mandatu bio zamenik predsednika Opštine. Na sednici su izabrani i članovi Opštinskog veća: Aco Aleksić, Milica Bogdanović, Jasmina Mićić, Miloš Đoković, Dane Aničić, Zoran Radovanović i Ivan Jovićević.

Momčilo Mitrović

Za izbor organa izvršne vlasti glasalo je 25 odbornika, dok je 11 bilo protiv.

Novoizabrani predsednik Opštine u prvom obraćanju istakao je da je pred novim lokalnim rukovodstvom više zadataka.

Prioritet će biti obnova urušene putne infrastrukture, ali ne smemo stati i sa razvojem delova grada. Prioritet će biti uređenje grada, rešavanje komunalnih aktivnosti, uređenje zelenih površina i priprema novog budžeta”, rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, novim budžetom građanima će biti predočene jasne investicije.

“Nećemo biti nerealni, nećemo govoriti o onome što ne možemo da uradimo. Bićemo jasni, precizni, koncizni i trudićemo se da uvek budemo uz građane opštine Ivanjica, naročito u teškim trenucima”, naglasio je Mitrović.

Nenad Glavinić

Glavinić kaže da je neophodno doneti novu strategiju razvoja opštine.

“Jedan od velikih problema koji je opteretio našu opštinu jeste depopulacija stanovništva. To nije lak posao, trajaće duže nego naši mandati, ali je važno da obezbedimo novi napredak opštine, jer sa mladima dolaze nove ideje, poslovi i imećemo mogućnost da to sprovedemo”, naveo je Glavinić.

On je rekao da su mnogi delovi Ivanjice ostali bez stanovništva, opada broj đaka u školama…

“Već sada imamo problem nedostatka kadrova, a u narednom periodu verovatno još više. Ako nam prostor ostane bez ljudi onda ćemo biti u problemu”, naglasio je Glavinić.

Na konstitutivnoj sednici koja je održana prošlog utorka, Vladimir Bojanović, izabran je za novog predsednika Skupštine opštine, dok će njegov zamenik u naredne četiri godine biti Bili Vulović.

Bojanović je do sada obavljao funkciju direktora JKP “Ivanjica” dok je Vulović bio na mestu pomoćnika predsednika Opštine.

Pravnica Biljana Ranđić izabrana je za sekretara lokalnog parlamenta.

Najviše odborničkih mesta imaju naprednjaci 22, zatim 10 socijalisti, po dva Zdrava Srbija i Pokret obnove Kraljevine Srbije, a jedno Srpska radikalna stranka.

Na današnjoj sednici za vršioca dužnosti direktora Javno komunalnog preduzeća “Ivanjica” imenovan je Aleksandar Mitrović, pošto je dosadašnji direktor izabran na mesto predsednika Skupštine. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.