G.Milanovac Region

„На кафи са предузетницама“ у Горњем Милановцу

„На кафи са предузетницама“ у Горњем Милановцу


Пројекат „Караван женског предузетништва – На кафи са предузетницама“, стигао је у Горњи Милановац. Овај пројекат реализован је у сарадњи са Привредном комором Србије, Општином Горњи Милановац, а у организацији „Удружења жена предузетница Шумадије и Западне Србије“.


– Општина Горњи Милановац стоји на располагању свим предузетницама и предузетницима на територији општине, како бисмо им помогли у првим корацима ка остварењу бизниса. Било да је то кроз субвенције са самозапошљавање, субвенције у туризму или можда у пољопривреди. Приметно је да су све више женe носиоци пољопривредних газдинстава, што општина Горњи Милановац кроз свој буџет подржава. Ово је само први корак. Већ 16. априла имаћемо велику конференцију са преко четиристо жена предузетница, не само из Горњег Милановца, већ из целе Шумадије и Западне Србије. У мају месецу је у плану да у оквиру Јединственог управног места отворимо један посебан шалтер за све информације када је у питању Привредна комора Србије. Тачније, да грађанима пружимо све информације о томе како отворити предузетничку радњу, шта је то што општина и држава нуде од мера подршке. Радујем се даљој сарадњи са Привредном комором Србије. Вишедеценијска сарадања милановачких привредника нам даје наду да ћемо и у овом послу успети и истрајати до краја – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Испред Привредне коморе Србије обратила се Бранислава Симанић, директор Сектора предузетништва.


Ми ћемо у првој фази овог пројекта обићи десет градова и општина. Наш циљ је да управо у директној комуникацији са предузетницама чујемо са којима се све проблемима суочавају. И наравно, да им помогнемо и да их посаветујемо на најбољи могући начин – рекла је Бранислава Симанић, директор Сектора предузетништва ПКС.
Присутнима се обратила и Ивана Јоксић председница „Удружења жена предузетница Шумадије и Западне Србије“:
– Циљ оваквих пројеката је да жене отворено разговарају о својим проблемима. Уверена сам да ће са овог састанка свака жена изаћи са више знања, које им је потребно за даљи развој бизниса. Ми ћемо се и у наредном периоду трудити да орагнизујемо што више оваквих састанака, едукативног карактера.
Према Агенцији за привредне регистре на крају 2023. године било је 40.905 жена које су оснивачи или власници удела у привредним друштвима. Пружањем подршке женама предузетницама и њиховом пословном развоју, отвара се могућност да тај број у будућности буде знатно већи.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.