Grad

Najsavremeniji ultrazvučni aparat za Opštu bolnicu, do kraja godine i magnetna rezonanca

Grad Čačak je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja za potrebe Opšte bolnice Čačak obezbedio najsavremeniji ultrazvučni aparat, koji je donacija renomiranog proizvođača „Simens“, vrednosti od tri miliona dinara.

-Ovaj moderan uređaj koristiće zaposlenima u dijagnostici teških bolesti, ali najviše našim sugrađanima i svim ostalim korisnicima zdravstvenih usluga u Radiloškoj službi čačanske Opšte bolnice. Ubrzo, verujem u narednih nekoliko meseci, obezbedićemo još jedan isti aparat. Pregovaramo sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, ali je naravno i Grad uvek spreman da pomogne u svakoj prilici – izjavio je tim povodom gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Načelnica Odeljenja radiologije dr Biljana Vučetić rekal je da je značaj ove donacije izuzetno veliki i svrsishodan za čitavu Opštu bolnicu.

-Već 20 godina nemamo adekvatan ultrazvučni aparat, koji nam je neophodan da bismo mogli adekvatno da radimo i pregleadmo veći broj pacijenata sa većim brojem tehnika. Moramo odvojiti pacijente koji se pregledaju u Bolnici i one koji su ambulantni pacijenti. Ovaj aparat je mnogo tehnički bolji nego svi aparati koje smo ranije imali, što je sasvim logično, jer kako i svaka nova generacija mobilnih telefona, tako svaka nova generacija radiloških uređaja je sve bolja i bolja i može da se uradi bolja dijagnostika raznih bolesti, koje su, nažalost, sve rasprostarnjenije u našem gradu – rekla je dr Vučetić.

Doktor Miroslav Sretenović direktor Opšte bolnice zahvalio je Ministartvu zdravlja, kompaniji „Simens“, ali posebno Gradu Čačku na velikoj podršci u različitim situacijama.

Inače, gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je danas da bi čačanska bolnica do kraja godine trebalo da poseduje i magnetnu rezonancu.

-Vodimo razgovore sa predstavnicima Mnistarstva zdravlja kako bismo nabavili magnetnu rezonancu visoke jačine polja od 1,5 Tesla, i na taj način bismo tehnički kompletirali našu Radilošku službu, žilu kucavicu svake bolnice. Ubeđen sam da će se već tokom ove godine i ovaj, za dijagnostiku jedan od najznačajnijih uređaja, naći u čačanskoj Opštoj bolnici – rekao je Todorović, napominjući da je u ovom trenutku prioritet borba sa korona virusom, ali i da gradsko rukovodstvo uvek mora voditi računa o osavremenjavanju Opšte bolnice i proširenju kadra.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.