Лето (фото: Слађана Белић)
Društvo

Најтоплији дан врелог таласа, на снази црвени метео-аларм

Најтоплији дан врелог таласа, на снази црвени метео-аларм

ИЗВОР: РТС

У Србији ће данас бити најтоплији дан у врелом таласу. Најнижа температура од 17 до 24, а највиша у већини крајева од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије. На снази црвени метео-аларм.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији бити сунчано и веома топло са температуром од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије.

Лето (фото: Слађана Белић)
Лето (фото: Слађана Белић)

Најтоплији дан врелог таласа, на снази црвени метео-аларм

На снази је црвени метео-аларм. То значи да је време врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Према упозорењу, треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Треба пратити и савете лекара и надлежних државних служби. 

После подне, увече и током ноћи на северу Србије, уз изоловани развој облачности, ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

Дувае слаб и умерен ветар, у планинским пределима и на северу јак, краткотрајно и олујни јужни и југозападни, а крајем дана и током ноћи у Војводини у скретању на северозападни.

Најнижа температура од 17 до 24, а највиша у већини крајева од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије.

У Београду сунчано, а какво-такво освежење доносиће умерен јужни ветар. Највиша температура 38 степени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.