Aktuelno Društvo

NEDIMOVIĆ: NAKON POPLAVA POMOĆ I POLJOPRIVREDNICIMA KOJI NISU OSIGURANI

Država će nakon dobijanja preciznih podataka o šteti nastaloj usled poplava raditi evaluaciju i izaći sa konkretnim merama podrške, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da je u toku dezinfekcija poplavljenih područja. „Održan je operativni sastanak na kojem su predstavnici ugroženih opština dobili instrukcije kako da prijave štetu da bi im država pomogla u saniranju“, rekao je ministar poljoprivrede tokom gostovanja na RTS-u.

Komisije za procenu štete lokalnih samouprava proceniće štetu, a nakon dobijanja preciznih podataka država će raditi evaluaciju i izaći s konkretnim merama podrške.

„Što se tiče stambenih objekata do utorka ćemo imati tačan broj koliko je objekata oštećeno. Što se tiče poljoprivrednog zemljišta, imamo delove tog zemljišta koje je promenilo svoju strukturu, od nanosa mulja i blata tu više nemate obradive površine“, kazao je ministar.

Dodao je da poljoprivrednici koji su osigurani imaju način da kompenzuju štetu, a onima koji nisu bili osigurani pomoći će država.

„Naći ćemo način za to“, kazao je ministar Nedimović.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.