Društvo Grad

НЕОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ ИЛИ ВАНДАЛИЗАМ?!

Иако је јасно наглашено да је СТРОГО ЗАБРАЊЕНО убацивање жара у подземни контејнер (за суви или мокар отпад), јер се паљењем посуде, поред велике материјалне штете, доводе у опасност и околни објекти, пролазници, аутомобили, а услуга се одлаже до замене контејнерске вреће, нажалост, недавно су у центру града само у једном дану изгорела два контејнера. У данима новогодишњих празника, група младића је убацила петарду у подземни контејнер код “Халкбанке”. Врећа подземног контејнера је изгорела, причињена је велика материјална штета, а околни објекти су били у опасности.

Наравно, Јавно комунално предузеће “Комуналац” је пријавило ову групу младића и снимак надзорних камера доставило надлежним органима, уз наду да ће бити пронађени и адекватно кажњени. Предузеће је на свом сајту апеловало на суграђане да и они својом осудом утичу на спречавање овако неразумног понашања.

Да ли је реч о вандалском понашању, или недостатку кућног васпитања и осећаја за живот у заједници? Запослени у овом предузећу, као и већина наших суграђана, не могу да схвате какво задовољство представља иживљавати се над заједничком имовином, нарочито над обичним контејнером, који има једну потпуно прозаичну улогу. ЗАШТО?

Н. Р.

Фото: Сајт ЈКП “Комуналац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.