Društvo

Neophodna pomoć deci bez roditelja

Porodicu Stevanović koja živi u Beogradu, a vuče korene iz Čačka, u poslednje vreme zadesile su dve velike tragedije. Prvo je otac Zoran Stevanović (1966. godište), ratni vojni invalid, rodom iz sela Bresnce kod Čačka, preminuo od karcinoma u septembru 2018. godine. Njegova supruga Gordana Stevanović (devojačko Petrović, 1974. godište) nastavila je da se brine o njihovo troje dece Isidori (6 godina), Mihailu (14 godina) i Aleksandri (15 godina). Nažalost, Gordana je pre nešto više od mesec i po dana, sredinom septembra 2020. godine, takođe preminula od karcinoma tako da su u kratkom vremenskom periodu deca ostala bez oba roditelja.

Deca sa ocem ZoranomO deci trenutno brine njihov rođeni ujak Goran koji živi u okolini Beograda, a i sam je otac troje dece. Ujak je već predao dokumentaciju za dobijanje starateljstva. Trenutno mu oko dece pomaže njihova baka sa majčine strane. Kao Udruženje Čačana u Beogradu želimo da pokrenemo akciju u kojoj bi kontinualno, u skladu sa mogućnostima, pomagali mladim članovima porodice Stevanović. Još uvek razmatramo na koje sve načine im možemo pomoći (novac, odeća i obuća, hrana, pomoć u savladavanju gradiva, neka stipendija…). Za sada su, pored novčanih priloga, od odeće i obuće potrebne samo ženske zimske čizmice broj 39 (ukoliko neko želi da ih pokloni neka se javi Udruženju SMS porukom na broj 063/7444-801).

Sa majkom GordanomZa početak smo se dogovorili sa ujakom Goranom da prvi oblik pomoći budu novčani prilozi članova i prijatelja našeg Udruženja. Pozivamo sve one koji žele i mogu da pomognu da svoje novčane priloge uplate na račun koji je za tu namenu otvorio ujak dece Goran Stevanović. U narednom periodu razmotrićemo i mogućnost otvaranja namenskog računa koji bi glasio na ime dece.

Račun za uplatu pomoći porodici Stevanović:  Goran Petrović (ujak dece)
Dinarski račun  205-9011008253298-76  Komercijalna banka
Devizni  račun  IBAN  RS35205903102402386428  Komercijalna banka


Nadamo se da ćemo još jednom, kao i više puta do sada, svi zajedno pokazati saosećanje i humanost. Malim Stevanovićima ne možemo vratiti roditelje ali bi bilo lepo da se svi zajedno potrudimo, svako iz svog ugla i u skladu sa svojim mogućnostima, da što bezbolnije prebrode veliki gubitak koji ih je zadesio.

Udruženje Čačana u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.