Kultura Kultura

НОСТАЛГИЧНО ВЕЧЕ СА БОРИСОМ ЛАЈНЕРОМ

У уторак, 20. септембра, у Великој сали Дома културе, одржано је сјајно предавање и представљена књига АЗРИНИ СВЈЕДОЦИ, аутора Бориса Лајнера, легендарног бубњара група АЗРА, ВЈЕШТИЦЕ, ХАУСТОРА…


Чачак се нашао међу ретким привилегованим градовима у региону где су поштоваоци бенда и сви заинтересовани могли да разговарају са истинском легендом југословенске музике.
Борис Лајнер, бубњар састава Азра, али и члан Вјештица и Хаустора, након аутобиографије „Све био је ритам“, објавио је збирку фановских прича под називом „Азрини свједоци“.
Ради се о књизи коју су написали искључиво фанови Азре из целог региона. Међу најмаркантнијима су управо приче из Србије. „Шаролико је то штиво – и забавно, и лудо, смешно, дирљиво, па чак и мисаоно… Те приче су написали људи различитих професија и годишта, из градова и провинција… Преко сто ексклузивних описа с друге стране бине – од почетака бенда до данашњих дана“, наводи се у рецензији књиге.
На промоцији се говорило о фановима Азре из целе регије и њиховим причама међу којима су најмаркантније приче из Србије. Скоро 300 страница невероватних прича, привржених обожаватеља Азре, сабијено је у густи колаж сећања, догодовштина, анегдота, цртица, сличица, које сведоче о једном од највећих феномена југословенског новог таласа и рока.
Било је то заиста једно дивно и носталгично вече!

Извор и фото: Дом културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.