Selo

НОВИ ПУТ У ОСТРИ

НОВИ ПУТ У ОСТРИ У ДУЖИНИ ОД ДВА И ПО КИЛОМЕТРА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас са сарадницима посетио Месну заједницу Остра, у којој је асфалтиран локални пут ка Станојевићима, у дужини од два и по километра. Вредност инвестиције је 26 милиона динара, а средства је обезбедила Влада Републике Србије, преко предузећа ЈП „Путеви Србије“.

-Саобраћајница која је завршена, значајна је за све мештане овог засеока, али највеће нам је задовољство што ће малишани, којих овде има више од 20, моћи безбедно да стигну до своје школе, и што ће у свом селу моћи да возе бицикле и ролере на новом путу, баш као и њихови другари у граду – истакао је градоначелник Тодоровић, нагласивши да је у протекле три године у Остри асфалтирано око четири километра саобраћајница.

Тодоровић је са сарадницима посетио и истурено одељење ОШ „Татомир Анђелић“, у којем раде две учитељице са 25 ђака и четири предшколца.

-У школски објекат смо уложили три милиона динара. Постављен је и нови мобилијар, реконструисана ограда школе, урађено ново игралиште, постављене нове табле и прибављена спортска опрема. Сада установа има одличне услове за малишане, који су наша будућност и због којих и највише радимо – рекао је градоначелник.

Градско руководство посетило је и цркву у Остри, за чију је фасаду издвојено око два милиона динара, урађен је и иконостас, а Тодоровић је истакао да ће бити настављено са улагањима како би овај верски објекат имао све што је неопходно за богослужење.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.