Dragačevo Region

НОВИХ 10,5 КИЛОМЕТАРА АСВФАЛТА У ДРАГАЧЕВУ

Општина Лучани је од почетка ове године, са грађанима потписала уговоре за асфалтирање 11 путних праваца у осам месних заједница. Укупна вредност потписаних уговора је око 79.000.000 динара за око 10,5 киломтара путних праваца, с тим што је на основу модела три према један, Општина  обезбедила 59.000.000, док су заинтересовани грађани сакупили 20.000.000 динара.

Председник Привременог органа Општине Лучани Миливоје Доловић наводи да су од почетка године потписани уговори за асфалтирање путева у засеоку Ружићи у Расовацу, Јовашевићи у Марковици, Красићи, Василићи и Томашевићи у Доњој Краварици, Ђурино брдо у Горњој Краварици, Брезовац у Негришорима, Милекићи у Вичи, Ђедовићи и Николићи у Дљину и Царевићи у  Горачићима.  Из претходне године остало је још пет километара путних праваца за асфалтирање по уговорима са грађанима, чија реализација је у току.  

Председник каже да су грађани видно заинтересовани за асфалтирање засеочких путева по моделу три према један, где на сваки динар грађана, Општина обезбеђује три из буџета. Он истиче да је Општина Лучани  дефинисала стратешки циљ да се што више путних праваца, како општинских, тако и засеочких  стави под асфалт и тако омогући квалитетнији живот свим житељима, посебно у руралним срединама.

 – Може се рећи да је ово „златно доба асвалта“ за нашу општину. Током претходне две, три године асфалтирано је око 140 километара путева на нашој територији, од чега је 20 одсто из буџета државе, док је остало финансирано из општинског буџета у сарадњи са грађанима. На територији Општине имамо око 180 километара општинских и око 800 километара некатегорисаних путева који се последњих година уводе у функционални ред – наводи Доловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.