G.Milanovac Region

(ФОТО) Новогодишњем коктелу за привреднике присуствовао и министар Момировић

У присуству министра Момировића одржан Новогодишњи коктел за привреднике


У Дому културе синоћ је одржан свечани коктел поводом успешно завршене пословне 2022. године. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, угостио је најуспешније милановачке привреднике, директоре јавних предузећа и установа и представнике општинског руководства како би сумирали резултате године која је на измаку, али и најавили нове пројекте за наредну. Поред уважених представника милановачке привреде, овогодишњем коктелу је присуствовао министар унутрашње и спољне трговине у Влади РС господин Томислав Момировић.

Поздрављајући госте Ковачевиће је рекао:

-Данас смо имали два изузетно важна догађаја, потписан је Споразум о сарадњи између општине Горњи Милановац и Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, са директором института проф. др Милованом Бојићем, што ће у значајној мери унапредити нашу здравствену заштиту. Други важан догађај јесте посета господина Момировића и заједнички састанак који смо имали са једним делом привредника општине Горњи Милановац, где смо уз помоћ министра покушали да одговоримо на нека питања. Горњи Милановац има огромну производњу која се мора негде продати а то је управо Министарство којим управља господин Момировић – унутрашње и спољне трговине. Неизмерно сам му захвалан, не само што је вечерас овде, већ и зато што је многе добре ствари урадио за Горњи Милановац. Министар Момировић је био на челу Министарства грађевинарства када смо потписали историјски уговор вредан 30 милиона евра за изградњу приступне саобраћајнице, завршили смо комплетну реконструкцију саобраћајнице од петље “Таково” до Прањана, то су значајни пројекти за развој наше општине. Ми од привреде добијамо кроз транфере пореза на зараде преко 900.000.000 динара, близу милијарду ће то бити наредне године и зато ми заједно морамо да радимо на развојним пројектима који су потребни нашој општини за нова улагања, што ће резултирати бољи живот у Горњем Милановцу и бољи рад привреде.


У даљем излагању председник је говорио о пројектима за 2023. годину, о изградњи затвореног базена који ће током наредне године бити предат на употребу грађанима уједно наглашавајући да ће се у јануару расписати тендера за изградњу новог вртића за 250 малишана. Пројекти су вредни око милијарду динара. Поред ових капиталних инвестиција, у општини Горњи Милановац у плану је и реализација Пројекта санације речног корита реке Деспотовице, чиме ће град добити једну лепу променаду са новим озиданим коритом реке, истакао је Ковачевић..

Присутне је поздравила и Радмила Трифуновић, председница Клуба привредника општине Горњи Милановац, која је привредницима пожелела успешну годину као и реализацију стратешких идеја, а да императив доброг развоја града, поред привреде, буде и туризам.

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади РС Томислав Момировић излагање је започео похваливши рад председника Дејана Ковачевића и његовог тима, иза којег су бројни реализовани, али и започети пројекти који Милановац чине лепшим и јачим по својој моћној привреди.
-Када причамо о једном модерном граду средње величине какав ми у Србији желимо да имамао, ми често замишљамо град какав је Горњи Милановац. Ви представници ове привреде сте успели да изградите овај град и ми у Влади Републике Србије пуно учимо из корака које сте ви предузели. Уверен сам да заједничким радом са председником општине, са Владом Републике Србије, а пре свега са вама који стварате ту вредност, у перспективи ћемо успети да направимо још боље резултате. Морам да будем потпуно отворен и да кажем да времена која су пред нама нису ни мало лака, на жалост тек почињемо да осећамо последице рата на истоку Европе, у земљама које су сировинска база за целу Европу и та криза се полако већ осећа. Као што знате, Влада РС је предузела одлучне мере, са једне стране, да би заштитила цене основних животних намерница, са друге стране, да удар који је пратио раст цена у енергетском сектору преузме на себе, како би привреда могла да се прегрупише у тим околностима и да настави да расте. И у наредној години ћемо бити партнер приватном сектору, мислим да смо ми Влада која је окренута приватном сектору, дубоко смо свесни да сте ви ти који запошљавате, плаћате плате, ви сте ти који морате да инвестирате, а ми смо ту да створимо услове да привреда може да расте, да ваши производи буду још квалитетнији. Као што смо у корони одлучним корацима зауставили кризу, као што смо у претходној години, не склањајући се од изазова, преузели део терета на себе, тако ћемо и у наредној години учинити све да Србија прође боље него друге земље у регион, јер тиме ћемо и њима дати подршку. Захваљујем на свему што сте урадили за овај град, за ову државу, јер ова држава не би била ни десети део оног сто јесте да нема компанија као што су компаније у Горњем Милановцу – рекао је Министар Томислав Момировић, истакавши да је уверен да милановачку привреду у наредној години чекају велики успеси.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.